Gå til hovedindhold
Køb online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Alt om fliser

Gulvfliser og vægfliser er en selvfølge for hver lejlighed og hjem. Men ved du også, hvor de praktiske og dekorative fliser kommer fra?Flisernes historie går meget længe tilbage. Allerede omkring 2000 f.Kr. var gulvene i huse i Orienten dekoreret med gulvfliser. Forløberne til de nuværende fliser blev fremstillet af brændte og lufttørrede materialer. Romerne brugte også gulvfliser, der hovedsageligt var lavet af keramik. Efter Romerrigets fald blev de praktiske gulvfliser midlertidigt glemt og blev erstattet af afretningslag af kalk og gipsmørtel. Det var først i begyndelsen af ​​1100 -tallet, at flisegulve genvandt betydning. Frem for alt producerede håndværkere i Frankrig og England farverige væg- og gulvfliser, hvoraf nogle var kunstnerisk malede. Så der gik ikke lang tid, før de attraktivt fremstillede fliser i mange farver og former fandt vej til Tyskland. Her blev dekorative fliser oprindeligt brugt som et dekorativt element, især i hellige bygninger som kirker og katedraler. Inspireret af motiver fra Orienten blev kunstneriske mosaikker skabt af individuelle vægfliser og gulvfliser, der dannede dekorative ornamenter. I det 21. århundrede er gulvfliser og vægfliser ikke længere kun beregnet til dekoration, de praktiske fliser er blevet en uundværlig del af den funktionelle indretning af moderne opholdsrum.


Gulv- og vægfliser - robust til daglig brugDu vil helt sikkert også have et flisebelagt badeværelse. Vægfliser er særligt nyttige i fugtige rum. Materialerne til gulvfliser og vægfliser er vandtætte. Daglig badning og brusebad er en udfordring for materialer, gulvfliser og vægfliser kan modstå fugt uden problemer. Også i køkkenområdet, hvor madlavning og fedt håndteres, er de ufølsomme væg- og gulvfliser det foretrukne byggemateriale for at give dig et miljø, der er let at vedligeholde. Fliser er derfor særligt lette at rengøre, ikke kun i husholdnings- og køkkenområder, men også klinikker og restauranter er afhængige af de robuste materialer, som gulv- og vægfliser er fremstillet af. Vægfliser og gulvfliser er uundværlige, især i områder, hvor hygiejne spiller en særlig vigtig rolle, f.eks. På operationsstuer eller restaurantkøkkener.


Tips til effektiv rengøring af væg- og gulvfliserVægfliser og gulvfliser betragtes som ufølsomme og særligt lette at rengøre. Dette er ikke altid tilfældet. Du bør derfor tage et par tips til sig for at holde dine fliser rene og smukke i lang tid. Ved anvendelse i sanitære områder er tilsmudsning af gulvfliser og vægfliser med kalk- og tandpasta -stænk særlig almindelig. I køkkenområdet er der også irriterende fedtpletter. Især hvis du har lyse fliser, er pletter hurtigt mærkbare og forstyrrer det samlede billede i lokalerne. Du bør derfor regelmæssigt rengøre dine gulv- og vægfliser og fjerne snavs og snavs. Enkle husholdningsmidler og ikke-aggressive specialrensere opfylder deres formål her og sikrer, at dine gulv- og vægfliser er skinnende og rene.


Et almindeligt problem med fliser, der er lidt ældre, er gulning af materialet. Den bedste måde at rengøre overfladen af ​​dine gulv- og vægfliser er ved blot at bruge salt og lidt terpentin. Flydende ammoniak er et godt middel til at forhindre fliserne i at blive matte. Gnid blot af, og vægfliserne og gulvfliserne skinner i ny pragt. Brug af linolie eller simpel eddike sikrer også en skinnende og ren overflade til gulv og vægfliser. For effektiv rengøring af gulvfliserne skal du blot tilføje et stænk eddike til det forberedte, varme moppevand, og fliserne får et flot, skinnende udseende.


I tilfælde af genstridige kalkpletter i sanitets- og køkkenområdet er det nyttigt at bruge appelsinskal til at give gulv- og vægfliser en ny glans. Gnid de berørte fliser med skrællen, lad det hele virke i cirka 1 time og tør derefter gulvet og vægfliserne af med en fugtig klud. Udover overfladen på vægfliserne og gulvfliserne skal fugerne også rengøres regelmæssigt. Nogle enkle hjemmemediciner kan også hjælpe her. Anvendelsen af kommercielt tilgængeligt bagepulver kan være særlig effektiv. Bland bagepulver med lidt vand til en masse. Denne pasta påføres derefter på leddene, gerne med en gammel tandbørste og vaskes af igen. Men ammoniak er også et effektivt middel til effektiv rengøring af fugerne i dine gulv- og vægfliser.

Konklusion


Vægfliser og gulvfliser i det 21. århundrede er ikke længere rent funktionelle belægninger. Selvom der for få årtier siden var lidt valg, når det kom til fliser, og dekorationerne ofte mindede om hospitaler, findes der nu en række attraktive farver og motiver til særligt smukke gulv- og vægfliser.

Som en af de mest populære gulv- og vægbeklædningsmuligheder yder moderne vægfliser og gulvfliser et afgørende bidrag til positivt at forme den levende atmosfære. Glaserede og uglaserede fliser fås her. Når du vælger de passende gulvfliser, skal du være særlig opmærksom på robust kvalitet. Nye vægfliser og gulvfliser er normalt et opkøb, der skal holde i mange år, men da gulvfliserne er særligt belastede i daglig brug, er et godt og stabilt design meget vigtigt her. Til indendørs brug er f.eks. Gulvfliser af fajance egnede. Hvis du har brug for gulvfliser til det udvendige område, f.eks. Til terrassen, kan du vælge matchende stentøj eller teglsten. Udendørs gulvfliser skal opfylde særlige krav. De materialer, der bruges under fremstillingen, skal være særligt slidstærke og frostbestandige.


Uanset om gulvfliser eller vægfliser, til indendørs eller udendørs brug, opfylder nuværende fliser alle krav til funktionalitet og attraktivt design. Nu skal du bare vælge din helt egen personlige model af praktiske og attraktive væg- og gulvfliser.

Din online butik tilbyder et bredt udvalg af gulvfliser og vægfliser med en lang række dekorationer og designs til dit hyggelige hjem.