Gå til hovedindhold

Yderkant beskyttelsesprofil

Arbejde med ydre kanter beskyttelsesprofil

Selvom fliser er modstandsdygtige, kan overfladen stadig blive beskadiget. De nødvendige reparationer er derefter meget dyre. Men det behøver ikke komme til det. Beslut om en beskyttelsesprofil eller yderkantprofil. Kanter kan derefter beskyttes som en forebyggende foranstaltning. Beskyttelsesprofilen fås i flere højder, forskellige materialer og talrige designs. Yderkantprofilen er desuden kendetegnet ved sit behagelige udseende. Fliseprofilen fås hovedsageligt til smukke finish. Men det er ikke kun et spørgsmål om udseende; sikkerhed er et yderligere aspekt. Ved at bruge en fliseprofil på hjørnet af en væg, er den tidskrævende skæring af fliserne ikke længere nødvendig. Du kan også fastgøre den ydre kantprofil til det ydre hjørne som en sikkerhedsforanstaltning.

En fliseprofil gør arbejdet med fliser lettere - både i private såvel som virksomheder.

Derudover bruges den til sikkerhed og bedre pleje, fordi brudte kanter og revnede fliser ikke ser pæne ud. Skaden kan også få vand til at trænge ind i flisen. Men du behøver ikke bekymre dig om brudte kanter og fliser, når du arbejder med profiler. Gør-det-selv-folk formår især at bruge formerne til at behandle fliser. Dette vil sikre dit hjem og spare dig for reparationer på beskadigede hjørner eller ender på fliser. I optakten til din flisebelægningsaktivitet skal du være opmærksom på den særlige behandlingstype, når du bruger en fliseprofil. Da profilen først er vedhæftet og derefter fliserne.

Du kan bruge gulvprofiler ude og inde.

Når du skal kompensere for noget, er en jordprofil velegnet. Det kan for eksempel være en ujævnhed i undergrunden, der er tilpasset forholdene ved brug af en beskyttelsesprofil. Tilslutningen af to forskellige gulvbelægninger såsom parket og fliser er en anden mulig anvendelse. Derefter danner profilen en overgang. Nogle gange er gulvprofilen velegnet til at forbedre udseendet, men profilerne bruges ofte af sikkerhedsmæssige årsager som en beskyttende profil. Nemlig når forskelle i højden skal overvindes. Så der ikke er snublefare, kompenserer gulvprofilen for forskellen. Profiler kan også bruges som prikken over i’et for trapper eller vægge. Døre kræver ofte eftermontering af profiler, fordi der er luft mellem gulvbelægningen og indgangen. Så en jordprofil har forskellige funktioner. Materialet kan skrues fast, limes eller fastspændes. Så det kan let fjernes igen. En jordprofil er dog ikke kun til for at foretage efterfølgende korrektioner. Selv med en ny bygning har du friheden til at arbejde med specifikke gulvprofiler lige fra starten.