Gå til hovedindhold

Trappeprofiler aluminium rustfrit stål

Trappeprofiler bliver mere og mere populære i planlægningen af trapper. Normalt lavet af aluminium eller rustfrit stål, bruges de til klart at designe din trin nosing. Profilerne tjener også til at øge sikkerheden. Bemærk, at profilerne er mindre egnede til offentligt brug. I dette tilfælde ville profilerne i forbindelse med undergrunden simpelthen blive udsat for for høj belastning. I den private sektor eller i den mindre frekvente sektor er trappeprofilerne imidlertid ideelle til brug. Til dette formål er profilen fast forankret i fortovet. Bemærk venligst, at på grund af slid kan udskiftning kun ske afhængigt af modellen. Du skal vælge trappeprofilen afhængigt af tykkelsen på den flise, der skal bygges.

Rustfrie stålprofiler eller aluminiumsprofiler?

Du kan vælge mellem forskellige materialer til profilen. Beskyttelsen af din trin nosing leveres som standard i aluminium. Ud over dette råmateriale fås profilerne også i rustfrit stål. Der skelnes mellem børstet rustfrit stål og V2A rustfrit stål, hvilket betyder noget som "rustfrit". Aluminiumstrappeprofiler bør beskyttes mod ridser, da den færdige overflade er modtagelig for sådanne. Desuden skal man være opmærksom på at undgå kontakt med alkaliske stoffer. Disse kan for eksempel opstå, når cement og fugt blandes. Rester af fugemasse eller mørtel skal derfor straks fjernes. For den højeste modstandsdygtighed ved din trin -nosing er det bedst at bruge materialet rustfrit stål. Ud over en højere belastningsgrænse er råvaren mere modstandsdygtig over for syrer og alkaliske stoffer. Disse forekommer fx i form af rengøringsmidler og skal under alle omstændigheder tages i betragtning.

Fordele ved trappeprofiler

En anden fordel ved trappeprofiler er deres vedligeholdelse. Enhver skade, der opstår, kan let repareres ved at male. Selvfølgelig, som med næsten alt i livet, har dem, der passer deres ejendele, gavn af det i en længere periode. Af denne grund anbefaler vi, at du behandler eller rengør overfladerne med jævne mellemrum med et ikke-aggressivt rengøringsmiddel. Udover effekten af et rent udseende har dette også den fordel, at det kan reducere risikoen for korrosion på trappeprofilen. Sørg for, at du ikke rengør trappens næse med rengøringsmidler, der indeholder saltsyre eller flussyre. Kontakt med udenlandske metaller kan også være skadeligt. Et eksempel på dette er fjernelse af mørtelrester på trappeprofilen ved hjælp af ståluld. Denne kontakt med overfladen kan føre til såkaldt fremmed rust. I disse tilfælde er det bedre at bruge den sædvanlige rustfri stålpolering. Bortset fra ovennævnte fordele tjener trappeprofiler som beskyttelse. Først og fremmest skal du beskytte kanten af trin mod mulig skade. Den endnu vigtigere grund til at købe er imidlertid reduktionen i risikoen for ulykker på grund af den let genkendelige optik. Trappeprofilerne er også udstyret med en særlig skridsikker profil, som også reducerer farer. Egnede endehætter til siderne af trappeprofilerne kan leveres som tilbehør.