Gå til hovedindhold

Fliser på badeværelset

Fliser på badeværelset har mange fordele. Vi taler ikke kun om optikken, men også om det praktiske formål. Et flisebelagt badeværelse ser altid pænt ud og beskytter også mod vandskader. Fliser kan lægges i hele badeværelset. Der er forskellige typer fliser at opdage, der kan pryde dit badeværelse. Fliser på badeværelset

Gulvfliser i badeværelset

Der er mange forskelle i fliser. En af de største forskelle er, at der er vægfliser og gulvfliser. Gulvfliser er normalt lidt større end vægfliser og skal være af en vis kvalitet. Flisebelægning på badeværelset kan være hårdt arbejde, især når gulvet i badeværelset måske ikke er helt lige. Det skal derefter rettes ud på forhånd. For hvis gulvfliserne simpelthen lægges sådan, holder det hele ikke særlig længe. Fliserne vil gå i stykker på et tidspunkt på grund af belastningen på møbler og også fra at gå over dem. Uanset hvor høj kvalitet de er. Hvis du ikke er fortrolig med flisebadeværelser, bør du lade en professionel udføre arbejdet. Det er dog ikke så svært at vælge gulvfliser. Det eneste, der skal afklares på forhånd, er hvilke farver eller mønstre der skal bruges. For eksempel kan mange lide en mosaik meget. En mosaik er stadig ret sjælden på badeværelsesgulve og kan derfor være en fin funktion.
          

Vægfliser

Et badeværelse bør altid forsynes med vægfliser. Disse kan være monokrome, mønstrede eller en ægte mosaik. Især en mosaik ser virkelig godt ud og pryder bogstaveligt talt badeværelset. Men faktisk handler det mere om, at fliserne beskytter væggene. Der arbejdes meget med vand på badeværelset. Væggene kan få et par stænk. Hvis disse så kun tapetseres, går fugtigheden direkte ind i væggen og kan føre til dannelse af skimmelsvamp. Men hvis væggene er flisebelagte, kan de let tørres.
           

Mosaik på badeværelset

En mosaik på badeværelset er en stor udfordring. Men når projektet er færdigt, er badeværelset næppe genkendeligt. Selv med en simpel, lille mosaik kan badeværelset blive en rigtig wellness -oase. En mosaik er meget velegnet til dekoration af vægfremspring, karbeklædning eller vindueskarme. Siddeområder på badeværelset kan også prydes med en mosaik. Mosaikken kan naturligvis også bruges på vægge og gulve. Med en mosaik har du mange valgmuligheder om, hvordan slutresultatet skal se ud. Der er så mange tesserae at opdage, der kan forskønne dit badeværelse. Du kan bruge den til at indstille smukke farve accenter eller til virkelig at forgylde dit badeværelse. Vær kreativ og gør dit badeværelse til et unikt rum med en smuk mosaik.
                   

Vedligeholdelse og rengøring af fliser

I sig selv er fliser og mosaikken meget nemme at passe. Dog er lidt pleje og rengøring også påkrævet her. I princippet skal en mosaik kun tørres af og til. Større fliser har dog brug for lidt mere. Fliserne skal tørres af med en fugtig klud og derefter poleres tørre for at undgå striber. Snavs har en tendens til at blive fanget i leddene, og det er her kilden til skimmelsvamp er placeret. Leddene bør derfor rengøres regelmæssigt. Der er ingen specifik metode til at holde badeværelsesfliser rene. Rengøringsmidler er bestemt tilladt for fliser af høj kvalitet.