Gå til hovedindhold

Gulvfliser i stuen

Fliser, gulvfliser, vægfliser

Fliser er et must til badeværelset eller køkkenet, hvad enten det er som væg- eller gulvfliser. Det er der mange praktiske grunde til, især snavs og vandafvisende egenskaber og let rengøring af fliser, madlavning og våde områder er et stort plus. Men fliser bruges også ofte i boligarealer, såsom i gangen eller stuen. De designmuligheder, du får ved brug af fliser, er mange. Fliser findes i forskellige former, størrelser og farver, og materialet, hvorfra fliser er fremstillet, er meget alsidigt.
   

Praktiske fordele

Som allerede nævnt er fliser værdsat og brugt primært på grund af deres praktiske egenskaber. Brugen af fliser giver mere end mening, især i badeværelset og køkkenet. Fliser er vandtætte, så de anbefales til brug i områder, hvor der er vandkilder. Meget få ville tænke på at lægge et tæppe på deres badeværelse. Du bør også være meget sparsom, når du bruger tapet på badeværelset. Der er stor risiko for skimmel på grund af den høje mængde fugt, som under visse omstændigheder og strukturelle egenskaber ikke optimalt kan cirkulere og slippe ud. Med vægfliser er du klart på den sikre side i denne henseende. De samme og lignende argumenter taler for brugen af gulvfliser og vægfliser i køkkenet. Også her spiller flisernes vandafvisende egenskaber en vigtig rolle. På samme måde er der for eksempel i køkkenet en ikke ubetydelig risiko for skimmelsvamp fra vanddamp, som du kan modvirke ved at bruge vægfliser. Stænk af sauce og fedt ser ikke godt ud på tapet og kan normalt ikke rengøres eliminer mere. Vægfliser er også det første og logiske valg i denne henseende. Fliser er lette at rengøre og generelt også ufølsomme over for rengøringsmidler, hvilket er en anden fordel for fliser.
   

Gulvfliser i boligarealet

Fliser i boligarealer opfattes ofte som visuelt kolde, hvorfor brugen af fliser ofte er begrænset til gangen eller indgangsområdet. Med fliser har du utallige designmuligheder og giver dig mulighed for at designe dit hjem kreativt og individuelt, især med hensyn til materialesortimentet. F.eks. Kan fliser lægges i forskellige farver, former og mønstre. Du kan arbejde med mosaikker og dermed indstille optiske højdepunkter. Brugen af sokkelfliser eller flisekanter muliggør også en enorm variation.
   

Fliser i udendørsområdet

I lighed med de våde områder inde i huset eller lejligheden anbefales brug af fliser i udendørsområdet såsom på balkonen eller terrassen eller i vinterhaven eller til trapper, hvorved overgangen til stenheller er flydende her. På grund af deres egenskaber har fliser en klar fordel her. Ligesom træ behøver fliser ikke at være specielt behandlet eller plejet og beskyttet mod vejret. Udnyt de mange forskellige fliser, der er specielt udviklet til udendørs brug. Lang levetid og lave krav til rengøring og pleje er meget gavnligt for dig.

Du kan finde vores komplette sortiment i kategorien gulvfliser.