Gå til hovedindhold

Køkkenflise hygiejne inkluderet

Når du vælger væg- og gulvbelægninger i køkkenet, skal du overveje, hvor meget de bruges i køkkenet. Ikke kun æstetik, men også den praktiske anvendelse af gulvet er efterspurgt. I et miljø, hvor det hurtigt bliver vådt og snavset, skal overfladen kunne følge med i overensstemmelse hermed. Køkkenfliser er en ideel mulighed.


Fliser findes i flere varianter,

hvorved det er ligegyldigt, hvilke fliser der bruges hvor. I køkkenet beskytter køkkenfliser ikke kun gulvet i form af gulvfliser, men også væggen i form af et flisespejl mod stænk af vand og fedt. Køkkenfliserne skal derfor kunne modstå vand og pletter, især oliepletter. Derfor bør disse fliser være lette at rengøre - fliserne på væggen ofte endnu oftere end gulvfliserne. Ikke desto mindre bruges køkkenfliserne ikke så tungt som f.eks. Fliser, der bruges udendørs. Det er derfor, glaserede fliser normalt bruges i køkkenet, hvis overflade er ufølsom over for oliepletter og fedtet snavs. Selv tørrede rester er ikke en udfordring på de glaserede køkkenfliser Gulvfliserne behøver normalt ikke mere end vand og muligvis lidt opvaskemiddel for at opnå en højglans.

Gulv, væg, fliser, køkken, køkkenspejl, Metro, Newyork, Style, design


De glaserede fliser er opdelt i fem klasser baseret på den belastning, de udsættes for.

Den første klasse omfatter f.eks. Fliser, der hellere kun skal installeres som vægbeklædning . Som gulvfliser dog kun i lokaler, hvor folk kun går barfodet, f.eks. På badeværelset. Den femte klasse omfatter igen fliser, der bruges, når fliserne, normalt gulvfliser, udsættes for meget høj til ekstrem belastning. Dette omfatter værelser, hvor mange mennesker går over gulvfliserne hver dag, f.eks. Restauranter og værelser, hvor gulvfliserne er ekstremt belastede, f.eks. Garagen. Køkkenfliser, ikke bare gulvfliser , men også vægfliser tilhører endda næstsidste klasse. Af denne grund bør du sørge for, at du vælger omhyggeligt ikke kun gulvfliserne, men også køkkenfliser generelt. Ud over korrekte køkkenfliser generelt anbefales skridsikre gulvfliser.

Hygiejne inkluderet

Køkkenfliser imponerer ikke kun med deres attraktive udseende og individuelle anvendelser, de er også lette at rengøre og tilbyder den nødvendige hygiejne i køkkenområdet. Gulvfliser er robuste, fordi fedt, vand, faldende madrester og spildte væsker ikke kan forårsage skade. Daglig aftørring beskadiger på ingen måde den forseglede overflade af køkkenfliser.

Udover glaserede fliser bruges også uglassede fliser, mest som gulvfliser.

Deres uglaserede overflader kan ikke let beskadiget, hvorfor denne type gulvfliser er velegnet til udendørsarealer. Selvom de betragtes som robuste, skal man være forsigtig med disse fliser som køkkenfliser. De kan nemlig ikke tåle olie- og fedtpletter godt. Hvis du stadig insisterer på disse fliser som køkkenfliser, bør du bruge en imprægnering til korrekt at beskytte dine køkkenfliser. Som køkkenfliser foretrækkes de normalt igen som gulvfliser.


Når du vælger køkkenfliser , er det ikke kun den praktiske anvendelse, der er vigtig.

Udseendet af alle køkkenfliser, både væg- og gulvfliser, bidrager til køkkenets overordnede atmosfære. Korrekte køkkenfliser kan få køkkenet til at se større eller endda lettere ud. Flisespejlet fylder ikke meget i køkkenet, men det kan være med til at gøre køkkenet til et rigtigt kunstværk. Tiden med kedelige hvide fliser som flisespejl er fortid. Mosaik som flisespejl er en måde at gøre køkkenet unikt og moderne. Og gulvfliser behøver ikke at matche farven på fliserne på væggen, som man ofte tror. Med farverig mosaik kan gulvfliser give den nødvendige "ro" i rummet. Forskellige køkkenfliser kombineret i ét køkken giver liv til køkkenet. 

Mosaikfliser og deres anvendelse

Mosaikfliser er ikke så velegnede til design af arbejdsområder, da snavs ikke er så let at fjerne som med større fliser på grund af det relativt høje fugeareal. Medmindre fugerne er specielt forseglede, kan mosaikfliser også bruges i arbejdsområder. Mosaikfliser er velegnede som vægfliser, gulvfliser, men også som iøjnefaldende på badeværelser og som modstående til trappestativer. Du kan lime mosaikfliser individuelt og lade din fantasi løbe vild, når du designer dit boligareal. Du kan lime mosaikfliser som en komposit, men også i kombination med vægfliser og gulvfliser. Køkkenfliser har ikke kun en meget lang tradition, de er også meget trendy. Køkkenfliser kan bruges som gulvfliser, vægfliser eller mosaikfliser på alle områder.

gulv, væg, fliser, køkken, køkkenspejl, metro, Ny York, Style, design

Individuelle køkkenfliser

Vægfliser og gulvfliser kan bruges individuelt som køkkenfliser. De kan tilbyde et ensartet udseende og derved sætte møblerne i forgrunden, eller de kan forsynes med mønstre som ægte kunstværker, hvilket skaber et varigt indtryk på beskueren. Afhængigt af flisetypen kan du bruge disse enten som vægfliser eller gulvfliser. På grund af deres ufølsomhed over for vand og fugt generelt er fliser ikke kun meget efterspurgte som køkkenfliser, men bruges også til luksuriøst badeværelsesdesign.

Da fliser let kan skæres og justeres efter behov, er der ingen stor indsats for at lime køkkenfliser i området med fatninger, forbindelser og vandrør. Når de er lagt og limet, vil køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser give dig en masse glæde i årtier. Historiske fund viser, at køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser stadig kan bevares perfekt selv efter århundreder.

gulv, væg, fliser, køkken, køkkenspejl, metro, Ny York, Style, design

Køkkenfliser er absolut fri for skadelige stoffer

På grund af deres glaserede overflade er fliser absolut fødevaresikre. De er derfor velegnede til brug i køkkener, spisepladser, badeværelser og wellnessområder. I modsætning til nogle andre levende materialer indeholder de ikke forurenende stoffer eller toksiner, der kan passere ind i organismen ved direkte kropskontakt. Derfor er køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser så populære blandt allergikere og forældre med små børn. Du kan let rengøre dine fliser, og du kan være sikker på, at dine fliser ikke afgiver skadelige dampe.

Køkkenfliser i kombination med indirekte opvarmningsmuligheder

På grund af deres varmebestandighed er køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser også velegnede i opholdsområder, der opvarmes ved hjælp af gulvvarme eller vægvarme. Hvis du gerne vil temperere boligarealer ved hjælp af disse opvarmningsteknikker, skal du være opmærksom på de respektive noter, når du køber de valgte køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser.

En investering, der kan betale sig

Det er altid værd at købe køkkenfliser, gulvfliser, vægfliser og mosaikfliser. Fliserne vil forbedre dit bomiljø i mange år uden at vise tegn på ældning. Skulle en flise gå i stykker, kan den hurtigt udskiftes. Så køb ikke bare det antal fliser, du har brug for, køb altid et antal udskiftningsfliser.