Gå til hovedindhold

Vægfliser i stuer

Vægfliser i private og kommercielle rumI badeværelser og køkkener, i ventearealer hos lægen eller i store køkkener og kantiner, såvel som i industrien, har vægfliser længe etableret sig som et af de mest populære vægbeklædninger. Det er ikke overraskende, når du overvejer de mange fordele ved fliser og fokuserer på deres stabilitet og nem rengøring. Vægfliser er den optimale løsning i rum, hvor vægbeklædning i papir ikke er tilstrækkelig til de hygiejniske krav og hurtigt ville blive snavset, i fugtige rum og i rum med stort fokus på maksimal renlighed. De frastøder vand, holder fugt ude af væggene og findes i forskellige designs, farver, størrelser og materialer. Fliser er lavet af natursten eller glaseret ler, keramik og andet vejr og vandtætte materialer, hvilket gør dem til den primære beslutning som vægfliser i fugtige rum eller i rum med særlige rengøringskrav. I industrien findes fliser på væggen meget ofte i fremstillingsområdet såvel som i sanitære områder. I køkkener eller restauranter, i kantiner og caféer sikrer vægfliser den ønskede renlighed og fungerer også som stænkbeskyttelse. Stænk på væggen over komfuret er uundgåeligt, så vægfliser reducerer omkostningerne ved renovering, og det er meget let at rengøre fliserne med en våd klud, hvis de er snavsede, hvilket sikrer en væg med fliser for holdbarhed og visuel æstetik.

Fordele ved fliser på væggene

Næppe nogen vægbeklædning er lige så populær og lige så alsidig som fliser. Vægfliser lavet af natursten kan være af meget høj kvalitet til en udsøgt og sofistikeret atmosfære. Glaserede keramiske fliser er ideelle til normal brug og fås i mange designs og versioner. Vægfliser skal ikke primært vælges i standardformatet og i den sædvanlige enhedsstørrelse. Der findes en bred vifte af vægfliser, der f.eks. Er egnede med brudte kanter eller til et design i mosaik og gør det muligt at bringe eksklusive billeder og former til væggen. Fliser behandles med et specielt klæbemiddel til vægfliser og fuges derefter. Fugefri behandling er kun egnet til specielle fliser, hvor de ekstremt lige og ensartede kanter lægges direkte ved siden af hinanden i en ikke-afrundet form. Fugemassen mellem vægfliserne reducerer ikke modstandsdygtigheden over for vand og snavs, da forbindelsen mellem fliserne kan vaskes af uden problemer og er let at rengøre. For et attraktivt og moderne look kan du vælge fugemassen til vægfliser i en anden farve end selve fliserne og dermed sætte en dekorativ accent. I den private sektor bruges fliser hovedsageligt som vægfliser på badeværelset eller som fliseglas i køkkenet over vasken og komfuret. Vægfliser placeres normalt kun halvvejs op ad væggene, så deres positive egenskaber ved stænkbeskyttelse bruges, men der er stadig plads til at designe væggene med tapet eller gips. Fliser er lette at arbejde med, kanterne kan brydes med en fliseskærer og bearbejdes i den nødvendige størrelse. Mange fliser har specielle afstandsstykker til kanter og hjørner, så du ikke engang skal bruge en fliseskærer, når du lægger vægfliser.

Anvendelsesområder for vægfliser

Hvor snavs og fugt kan efterlade synlige spor på væggene, er vægbeklædning med fliser en fordel. Den praktiske fordel skyldes det let at rengøre materiale, samt muligheden for at skabe vægbeklædning, der er permanent attraktiv. Mens tapet gulner over tid og skal udskiftes efter et par år, er fliser kendt for deres bæredygtighed og levetid samt det enkle farvedesign og modernisering med maling til vægfliser. Denne praksis bruges normalt kun til glaserede keramiske fliser, men ikke til vægfliser lavet af natursten. På grund af de mange forskellige materialer og designs kan vægfliser findes til forskellige krav og ethvert område i hjemmet og virksomheden, hvor særlig beskyttelse af væggen med fliser er nødvendig og sikrer præcis og hygiejnisk rengøring. Fliser har etableret sig ikke kun i private badeværelser og køkkener, i husholdningsrum eller i gangen, men også i industri og handel. Store køkkener eller køkkener på restauranter, caféer og snackbarer kan holdes hygiejnisk rene med vægfliser og rengøres dagligt med desinficerende rengøringsmidler og vand. I ventearealer og trapperum samt i trapper og stærkt besøgte passager er vægfliser chancen for renlighed og æstetisk tiltalende vægge. Så den harmoniske varme og en behagelig flair bevæger sig ind og beklædningen af væggene med fliser ikke fremstår steril og kold, kan vægfliser i forskellige farver vælges og foretrækkes med meget forskellige overfladedesign. Næppe nogen vægbeklædning er lige så alsidig som fliser, der er monokrome og flettede, i fashionable farver og naturlige toner, i lys og mørke, samt vægfliser lavet af natursten og fliser i en keramisk kopi med en glaseret overflade.

Optiske og praktiske detaljer i en vægbeklædning

Vægfliser sikrer visuelt et rent udseende af lokaler og viser beskueren, at der lægges vægt på hygiejne og præcis rengøring. Især rektificerede fliser bruges meget ofte i vægområdet og er særligt lette at behandle. Rektificerede vægfliser er designs, hvis kanter er blevet standardiseret og behandlet ensartet i en 90 ° vinkel efter brændingsprocessen. Til badeværelser og køkkener, men også til kommercielle rum med fliser, er rektificerede fliser fordelagtige og kan designes med ensartede, lige og praktiske samlinger. Ikke-udbedrede vægfliser findes hovedsageligt inden for naturstenfliser. Da et naturligt udseende foretrækkes til vægfliserne, sætter kunderne pris på de ikke-rektificerede vægfliser og undgår lige og ensartede samlinger. At lægge fliser selv og designe væggene er lettere for gør-det-selv-selgeren, han henviser til udbedrede fliser og bruger flisekryds som afstandsstykker for senere at lave lige og ensartede samlinger mellem vægfliserne. Den praktiske anvendelse af fliser kan ikke afvises uden for hånden, og ud over det frit valgbare design, der tilbydes i en stor portefølje, giver det mulighed for at opnå rene og visuelt tiltalende vægge. Ved brug af vægfliser i køkkenområdet er glaserede keramiske fliser, der er farveægte og takket være deres overflade særligt vandtætte, særligt velegnede. Der er ingen grænser for din egen smag og ønsket om farveorientering med vægfliser, og du har mulighed for at sikre en ensartet vægoverflade med fliser, men også for dekorative afbrydelser gennem mønstrede eller farvede vægfliser og i området med udbedret fliser til at beslutte en problemfri kombination af forskellige modeller i standardiserede størrelser.

Konklusion - vægfliser til universel brug

Wand-Fliesen

Hvad er almindeligt i badeværelset og køkkendåsen med en væg lavet af fliser kan også genereres i andre rum. Vægfliser kan findes i et så mangfoldigt udvalg, at de i dag ikke længere primært skal efterlades i fugtige rum eller rum med behov for stænkbeskyttelse. Hvor der er behov for hyppig og intensiv rengøring, herunder i gangen og husets indgangsparti, er vægfliser den perfekte kombination med gulvfliser og imponerer med deres positive egenskaber. På samme måde kan fliser på kontorer og vægge i modtagelsesområder, i trapper og i industrihaller give en fordel både visuelt og med deres funktion. Fliser er lette at rengøre, kræver ikke særlig pleje ved brug af rengøringsmidler og er smudsafvisende. Vægfliserne kan frigøres fra enhver ydre påvirkning uden stor indsats, misfarves ikke og er stabile. De eneste undtagelser er vægfliser af natursten, som er lidt mere komplekse at behandle og adskiller sig fra glaserede fliser med hensyn til modstandsdygtighed over for rengøringsmidler. Men også natursten er ikke så populær til vægfliser uden grund. Stabiliteten og den visuelle æstetik er to vigtige faktorer, der favoriserer beslutningen om fliser af natursten for mange mennesker og overbeviser med gulv- og vægfliser. Fliser på væggene er praktiske, tillader en alsidig orientering mod forskellige designs og kan let og permanent fastgøres til væggen. For at vægfliser holder længe og der ikke kan trænge fugt ind mellem fliserne og selve væggen, skal fugerne mellem vægfliserne pudses tæt og professionelt. Både i erhvervslivet og i den private sektor kan fliser bruges til at sætte dekorative accenter på væggen, og praktisk, let og hygiejnisk rengøring foretrækkes.