Gå til hovedindhold
Køb online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Om natursten

Interessante fakta om natursten

Natursten / stentyper

Ueber Natursteinfliesen bzw. Natursteinmosaik

Alle sten omtales generelt som natursten. Definitionen af udtrykket "sten" er en blanding af mineraler. Natursten, der betragtes eller forarbejdes økonomisk, kaldes natursten eller stenbrud. De anvendte natursten kommer for det meste fra Indien, Kina, Sydafrika, Brasilien, Italien, Tyrkiet, Spanien og Skandinavien. Naturstenene er en del af de respektive oprindelseslandes kulturelle rigdom, og navngivningen er knyttet til det respektive land. Ifølge deres udseende kan natursten opdeles i løs sten (dette er ikke natursten) og massiv sten. De tekniske behandlingskriterier er defineret af hård sten og blød sten.

Denne klassificering er nødvendig for stenhuggeres værksteder, hvor stenene bearbejdes, saves eller males. Naturstenens anvendelsesegenskaber eller til senere brug afhænger af det kemiske angreb eller af miljøpåvirkninger. For handlen er naturstenene underlagt egnethedstest i henhold til europæiske standarder. Natursten kan opdeles i tre stenklasser efter deres oprindelse:

Stivelsessten (vulkanske klipper): En vulkansk sten dannes ved størkning (krystallisering). Der skelnes mellem plutonitter som dyb sten (disse er placeret i en dybde på mere end 5 km), sub-vulkanske klipper, der er kølet ned på dybder mellem 0 og 5000 meter og vulkanske klipper, der er af vulkansk oprindelse. Natursten bruges som gulve og gulvfliser til indretning, såvel som i industrien, inden for havebrug, indretning og meget mere. Anvendes til facadebeklædning (f.eks. Også vægfliser), trapper og gulvbelægninger (f.eks. Gulvfliser) samt skulpturer.

Natursten udvindes i stenbrud og bringes til den passende størrelse i stenforarbejdningsvirksomheder, hvor overfladerne også behandles.
Naturstenens tiltrækning ligger i farveens ujævnheder.
Besøg os i vores showroom i Hamborg og se selv.

Natursteinfliesen Information

Anvendelsen af natursten i byggeriet har andre fordele:

Natursten er antiallergisk Natursten fås på en energibesparende måde Natursten er ikke brandfarlig Natursten er slidstærk Natursten kan genbruges, fordi det er et naturprodukt. Naturstenens stenoverflader er afhængige af flere påvirkninger, såsom stenfamilien, samt densiteten og arten af de enkelte mineraler i stenen. Natursten har mange forskellige farver og forskellige overflader.

Natursten indeholdende kalk (kalksten og marmor) er følsomme over for syrer og skal derfor vedligeholdes og rengøres anderledes end andre natursten, især hvis de bruges som gulvfliser. De er ikke særlig holdbare og installeres derfor ofte indendørs.

Granit er en meget hård natursten og bruges udendørs, hvor der er stor trafik.

Forarbejdning af natursten:
I de virksomheder, der er ansvarlige for dette, saves råblokkene op i paneler afhængigt af den ønskede tykkelse, som normalt er 20, 30 eller 40 mm. Derefter forkortes panelerne i bredde og længde til den passende størrelse.

Følgende størrelsesstandarder gælder for gulvbelægninger:
Gulvbelægning i strimler med 15 mm; 20 mm; 30 mm tykkelse. Webbredderne 150 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm eller 400 mm er almindelige. Naturstenfliser med en tykkelse på 10 mm har et standardformat på 305 x 305 mm; 610 x 305 mm, 300 x 150 mm. Andre formater er også tilgængelige.
Travertin er en kalksten med en lys, sandet gullig til brun farve. Det er en ferskvandskalk, der udvindes fra ferskvandskilder. Fjedrene indeholder calcium- og hydrogencarbonationer samt kuldioxid, travertinen består af calciumcarbonat.

Travertin er porøs og har hulrum, der er skabt af planter og udgør den ydre struktur. Det er let at bryde, save og kan bruges til slibning og polering. Natursten travertin betragtes derfor som en byggesten og til dekoration, f.eks. Til facader (vægfliser), som gulvbelægning (gulvfliser, fliser) eller som dør- og vinduesrammer (kanter). Travertinen bruges med åbne porer eller med en spatel. På trods af deres vandabsorbering på 0,3-3,0%er travertiner frostbestandige. Den har en lav vægt og en forholdsvis lav styrke. Dette gør det også let at arbejde med og giver også større skridsikkerhed i forhold til marmor.
En anden fordel er, at ridser næsten ikke er synlige på overfladen. Ikke alene er det et meget livligt syn, det er også forholdsvis billigt med hensyn til materialeforbrug. Travertin skiller sig visuelt ud med varme toner, der skaber et strejf af middelhavsstil i dit opholdsområde. Travertinfliser (gulvfliser, vægfliser, travertinmosaik, travertingrænser) passer overalt og garanterer en middelhavsfølelse.

Natursteinfliesen Information

Marmor

Marmor er en sten med lyse, cremefarvede pasteltoner eller mørke, ædle farver. Den gamle skønhed af marmor er blot en egenskab, der definerer denne natursten. Marmor er tidløs og bevarer sin anerkendelsesværdi på verdensplan. Det er en sten, der består af mineralerne calcit og dolomit og derfor er en carbonatsten. Udvinding af marmor er stadig besværlig; tidligere blev marmor ekstraheret fra sprækker. I dag, takket være tekniske innovationer, er indkøb blevet lettere.
Marmor kan genkendes optisk af de enkelte krystaller, der glitrer afhængigt af lysforekomsten. Marmor er meget populær inden for indretning. De bruges til dekoration, til facader, som gulvbelægninger, som fliser og til skulpturer. Fås hos os: marmormosaik, marmormosaik, marmorgrænser, marmoreret glasmosaik, marmormosaikfliser, marmorvaske.

Skifer
Skifer er en sten af sort, grå, blålig grå, grønlig, gullig, rød eller lilla farve. Et kendetegn ved skifer er dens høje spaltbarhed og forskellen i overflade. Der er næsten flade til ekstremt ru overflader. Det er en finkornet sten med en høj andel lermineraler og kaldes derfor også lersten. Mineteknikken håndteres nu ved hjælp af maskiner. Det bruges som facademateriale og er meget holdbart. Fås hos os: skifermosaik, skifermosaikindretning porcelæn stentøj, skifermosaik, gulvfliser porcelæn stentøjskifer, skifermosaikfliser.

Kvartsit
Kvartsit er en sten, der i sin rene form er hvidgrå eller hvid i farven. Tilføjelse af jernmineraler skaber gule og røde farver. Den er fin til mellemkornet, består af sammenkoblede kvartskorn og har et kvartsindhold på mindst 98%. Kvartsit defineres også som silicificeret sandsten. På grund af det høje mineralindhold er det en af de hårdeste sten og bruges ofte til indvendig og udvendig konstruktion. I det indre bruges kvartsit som gulvbelægning, f.eks. Som gulvfliser, på grund af dets fordelagtige spaltningsegenskaber. Det er meget modstandsdygtigt og kan modstå påvirkninger.

Natursteinfliesen Information

Onyx marmor

Onyx marmor er hverken marmor eller onyx, men stammer fra dem. Almindelige farver er hvide, gule, orange, røde og grønne i lyse og mørke toner. De mineraliske aflejringer resulterer i et flerfarvet helhedsbillede, som er særligt smukt.
Onyx påføres kalksten og ligner den meget. Det er en sten, der opstod fra ferskvandskalksten. Onyx består af mineralerne calcit eller aragonit. De er meget gennemsigtige i lyset og skaber en vidunderlig effekt.
Fås fra os: onyx marmor mosaik, mosaik lavet af onyx marmor, glas marmor mosaik flise blanding. Granit er en dyb magma sten fra lysegrå til blålig rød og gullig farve. Virkningerne af mineralindhold og miljøfaktorer er hovedårsagerne til farvningen. Det er mellemstort til grovkornet, groft krystal og massivt, indeholder kvarts og feltspat samt mørke mineraler som glimmer. Granit ekstraheres fra jordens nedre skorpe og varierer i hårdhed afhængigt af indholdsstoffet. Efter talrige behandlingsprocesser bliver den den hårdeste og mest modstandsdygtige natursten og er derfor velegnet til indvendig og udvendig konstruktion.

At spørge? Vi hjælper dig gerne via e -mail eller telefon. Dit Mosafil -team.