Gå til hovedindhold

Basalt fliser

Hvad er basaltfliser?

På trods af sit attraktive udseende nyder naturstenens basalt ringe popularitet i direkte sammenligning med andre byggematerialer. Både bygherrer og arkitekter værdsætter i stigende grad brugen af basaltfliser. De værdsætter især den lave downforce og den mekaniske modstandsdygtighed af dette naturlige produkt. Selve naturstenen består af en blanding af magnesium og jernsilikater. Ligesom granit kan den bruges universelt og er velegnet til en lang række forskellige byggeprojekter.

Basaltfliser trodser let selv høje belastninger.

Anvendelse af sure cementfilmfjernere og rengøringsmidler bør dog anvendes med forsigtighed. På grund af sin egenskab af at absorbere lidt vand bruges naturstenen blandt andet til vejbygning og som jernbaneballast. Basaltfliser er særligt kendetegnet ved deres robusthed og frostbestandighed. Dette gør basaltfliser særdeles velegnede til udendørsarealer eller stærkt brugte stier.

Hvis basaltfliserne lægges i et levende eller fælles område,

lægges der særlig vægt på korrekt pleje. Den bedste måde at rense naturstenen på er med klart vand. Denne form for overfladerengøring er særlig vigtig i de første seks måneder efter lægningen af basaltfliserne. Først fra dette tidspunkt er den nye overflade helt tørret ud. Bagefter råder basalteksperter dig til at fortsætte med at rengøre overfladen med midler, der er fri for kemiske tilsætningsstoffer, så gulvets naturlige skridsikkerhed bevares.