Gå til hovedindhold

Keramiske vægfliser

Natursten eller keramik - vælg de rigtige fliser


Vægfliser og gulvfliser er ideelle til vådrum. Når det kommer til stuer, gange, udendørsarealer såsom terrassen eller forpladsen, er fliser en af de mange muligheder for væg- og gulvdesign. Når du har besluttet dig for fliser, står du ikke over for valg af format og farve, men også spørgsmålet: naturstenfliser eller keramiske fliser? Begge produkttyper er yderst modstandsdygtige og holdbare. Der er dog forskelle mellem keramik og natursten.

Naturstenfliser af keramiske fliser


Naturstenfliser er lavet af vokset natursten. Populære natursten omfatter travertin, kalksten og marmor. Her kan du vælge forskellige overfladebehandlinger såsom polerede, børstede eller slebne fliser. Naturstenplader er altid velegnede til indendørs og udendørs områder og er velegnede til gulv- og vægfliser. Naturstenfliser er økologiske igennem og igennem, har fremragende varmeledningsevne og imponerer med deres unikke udseende, fordi der ikke er to sten, der er helt ens. Gulv- og vægfliser af natursten skal imprægneres umiddelbart efter lægningen. Som et resultat er de lette at pleje, støvsuges og rengøres med et specielt rengøringsmiddel eller mildt rengøringsmiddel. Når det kommer til keramik, er der forskel på væg- og gulvfliser, keramiske fliser til indvendig og udvendig. Keramiske fliser er fremstillet af ler ved hjælp af en særlig proces med tilsætning af forskellige mineraler. Keramik behøver ikke at være imprægneret, er let at rengøre med milde rengøringsmidler. Keramiske fliser er normalt billigere end natursten. Keramik af høj kvalitet, porcelæn stentøj, giver bakterier næppe en chance på grund af de lukkede overflader og vinder gennem et enormt udvalg af designs. Keramiske fliser fås også i træ eller natursten.

Installationsegenskaber

Med alle fliser, hvad enten det er natursten eller keramik, gulv- eller vægfliser, skal du udjævne underlaget perfekt. Når man lægger udendørs på naturgrund, skal der tages højde for den højere vægt af naturstenfliser. Jorden skal være plan og stabil. Du bør vælge tyndere naturstenfliser til væggen og tykkere fliser til gulvet, især til udendørsarealer. Naturstenfliser kan lægges lige så godt som keramiske fliser af den mindre erfarne gør-det-selv-selger ved at følge instruktionerne.