Gå til hovedindhold

Terracotta fliser

Terracotta fliser - middelhavsstemning i varme jordfarver

Terracotta Wandfliesen Terracotta fliser er uglaserede fliser lavet af et specielt ler, der ekstraheres i visse regioner i Italien. Fliserne er varme, rødgule i farve og udstråler en middelhavsstil. Terracotta er generelt velegnet til vægfliser og gulvfliser i huset. Til terrasser, altaner og andre udendørsarealer skal terracotta-finish vælges, der er mindre grove-porede end den sædvanlige lerfyring. De smukke fliser udstråler ikke kun varme visuelt, de er også behageligt varme til fødderne og også meget holdbare og nemme at pleje.

Middelhavsstemning og smukke kombinationer

Terracotta fliser fås i forskellige formater. Den varme, jordiske nuance kan perfekt kombineres med rustikke møbler, læder, kurvemøbler og rottingmøbler og alle varme farver. Især terracotta gulvfliser kan også kombineres glimrende med inkorporering af prydfliser, mosaikfliser eller fliser i en matchende kontrastfarve. Alternativt kan du også finde mosaikken lavet af terracotta -kopier med en glaseret overflade til vægfliser. Du kan også selv sammensætte en dekorativ storformet mosaik af lyse og mørkere terracotta gulvfliser. En uregelmæssig mosaik lavet af terracotta murbrokker er også meget smuk. Design af alle fire vægge plus gulvet i en terrakottafarve kunne visuelt indsnævre rummet. I store rum ser lysere, gullige vægfliser meget flotte ud med rødlige, mørkere gulvfliser. Middelhavsgulvfliserne kan også kombineres godt med andre naturstenfliser end vægfliser.

Lægning af terracotta fliser

Terracotta Fliesen Du lægger generelt italienske lerfliser på samme måde som andre fliser. Med håndlavede terracotta fliser er små uregelmæssigheder imidlertid uundgåelige. Her skal du justere de enkelte fliser meget præcist. Du skal også være opmærksom på dette, hvis du vil skabe et mønster med gulvfliserne. De uglaserede lerfliser kan revne i kanterne, når de skæres. Den våde skæremaskine anbefales derfor. For uerfarne gør-det-selv-folk er terracotta stenmosaik, der er tegnet på et gitter og kan skæres uden problemer, meget velegnet. Terracotta -kopier, for eksempel glaserede mosaikker, er altid standard porcelænsstentøj, der kan behandles som normalt.