Gå til hovedindhold

Cementfliser lægning og forarbejdning

Installation og behandling


Forberedelse af substrat
Grundlæggende skal underlaget være dimensionsstabilt, bærende, tørt og frit for løse og vedhæftningsreducerende komponenter. Dens kvalitet skal opfylde kravene i DIN 18157 eller de gældende teknologiske regler.
Substratspecifikke præparater (f.eks. Restfugtmålinger, funktionel opvarmning og slibearbejde) skal udføres individuelt. Eksisterende gulvvarme bør slukkes 12 timer før installation.

Absorberende underlag, såsom cement- eller calciumsulfatafretningslag, skal grundes. Vores anbefaling: Sopro GD 749.

Ikke-absorberende overflader, som f.eks B. gammel keramik skal forbehandles med primer. Vores anbefaling: Sopro klæbende primer S HPS 673.

Lægning
Lægning skal udføres med meget fleksibel, hurtigt hærdende middelbedsmørtel med krystallinsk vandbinding i smør -flydende metode med 10 mm hak. Bemærk:
Cementpladerne skal absorbere så lidt vand som muligt for at undgå såkaldt indkapsling. Vi anbefaler et produkt fra producenten Sopro FKM Silver Multiflex Adhesive 600, der er testet af os.

Hvis der bruges cementbaserede klæbemidler, kan der dannes fine hårgrænsrevner på panelerne. og slibearbejde) skal udføres individuelt. Eksisterende gulvvarme bør Dette er muligt på grund af den tekniske fremstillingsproces for disse cementpaneler, bliver undertiden endda anmodet af bygningsejere og giver gulvet en optisk rusticitet, der ligner årtiers gamle gulvbelægninger med tegn på brug.


Bortskaffelse


Fugemassen er fremstillet af to dele trassement og en del kvartssand med tilsætning af vand i en yoghurtlignende konsistens.

Forsigtig: Færdiglavede fugemasser indeholder farvepigmenter og plast og er derfor ikke egnede til fugning af cementplader. Men hvis det ønskes, skal der udføres en forsøgsfuge. Bemærk: Farvepigmenter og plast kan trænge ind i cementpanelernes sidevægge og danne grimme kanter eller en grå dis.

Tilslutnings- og bevægelsesfuger lukkes med marmorsilikone.

Rengøring
Efter at en sektion er blevet fuget, rengøres beklædningen med MZ -fjerner .
Fugt altid den overflade, der skal arbejdes på. Arbejd altid i små sektioner og behandl maksimalt 2 m² hver. Efter behandlingstiden på maks. 3 minutter absorberes det snavsede vand og skylles godt med rent vand.


Beskyt uden glans
Pletbeskyttelse påføres jævnt på den rene og tørre overflade med en flad børste eller børste, indtil den er mættet; hvis det er nødvendigt, tilføj mere for at fugtige overfladen i ca. 5 minutter. Derefter absorberes overskuddet, og cementpladerne gnides tørt jævnt. Dette er vigtigt, så intet overskydende materiale tørrer og pletter. Lad derefter betrækket tørre i mindst 24 timer og træd ikke på det. Efter tørring er belægningen beskyttet mod olieagtig og vandig forurening. Vores anbefaling: pletbeskyttelse.

Beskyt med glans
Hvis en let skinnende overflade er påkrævet, efter imprægnering med pletbeskyttelse (vent mindst 24 timer!), Behandles overfladen med en hård tætning og poleres derefter. En polermaskine er særligt velegnet til større områder.

Vores anbefaling: Hård forsegling .

Pleje
Ved vedligeholdelsesrensning og pleje anbefaler vi ZP -pleje til cementpaneler eller tilsvarende. Bløde sæber og fugtgivende plejeprodukter er også velegnede. Bemærk: sure rengøringsmidler må ikke bruges.