Gå til hovedindhold

God forberedelse af underlaget garanterer den bedste flisebelægning!

Hvis fliserne ikke opfylder kravene, vil de snart blive brudt. Hvis limen ikke passer, holder fliserne ikke ordentligt. Men hvis overfladen stadig har rester af den sidste belægning eller er våd, bliver resultatet ikke særlig tilfredsstillende. Hvis alle disse komponenter overholdes, vil du kunne nyde dine fliser i lang tid.

Hvad skal du passe på, når du forbereder substratet optimalt?
Først og fremmest skal gulvet være rent, tørt og plant. Hvis områder er brudt ud, eller hvis rester af det gamle klæbemiddel stadig klæber, skal underlaget behandles i overensstemmelse hermed. Den gamle lim skal skrabes af og hele gulvet jævnes med en gulvudjævningsmasse. Primeren kommer derefter ovenpå.

På den respektive emballage finder du de nøjagtige instruktioner til forberedelse, og hvor længe materialerne skal tørre, før det næste behandlingstrin kan indstilles. Gulvet skal være helt tørt, ellers klæber limen og fliserne ikke. Efter den første primer skal der påføres et andet lag primer, og dette skal tørre helt ud. Dette skaber en absorberende overflade, som fliserne kan klæbe optimalt på. Hvor meget absorberende substratet skal være afhænger hovedsageligt af typen af ​​fliser.

Der skelnes mellem svagt absorberende, absorberende og ikke-absorberende. Et af hovedkriterierne for valg af fliser bør være slid. Fliser er opdelt i fem slidklasser. Fem er for den højeste trafik i offentlige områder. Karakter to og tre er tilstrækkelige til badeværelsesgulve. Valget af klæbemidlet afhænger af dette. Under alle omstændigheder bør dette være fleksibelt. Det er derfor vigtigt at spørge isenkræmmeren, når du vælger materialer (primer, klæbemiddel, fliser).

Vigtige oplysninger og tips?
Er det beton, sten, fliser eller trægulv? Derudover er området, rumtypen (badeværelse, køkken osv.) Og flisernes materiale afgørende. Det er bedre at tage et par fliser mere, hvis noget går i stykker under lægningen eller noget skal udskiftes senere. Der findes mange forskellige typer lim. Det er imidlertid vigtigt, at det er fleksibelt. Ud over de materialer, der allerede er nævnt, skal du også bruge en hakket murske til at påføre klæbemidlet. Hvis du skruer op for opvarmningen en grad, tørrer gulvudjævningsmassen, primeren og limen bedre.

Konklusion
Det er vigtigt, at overfladen er fri for fedt, olie, støv eller andre partikler. Desuden skal gulvet være plant og stabilt. Det giver god mening at påføre to lag primer efter hinanden. Det første lag skal være helt tørt, før det næste kan påføres. Primer, fliser og lim skal koordineres med hinanden. Der bør altid være et lille udbud af fliser for at have reservefliser til reparation i nødstilfælde. Korrekt lagt fliser holder i mange år. Hvis noget derefter går i stykker, er der ofte ikke flere udskiftningsfliser. Vigtig information om håndtering eller blanding findes om nødvendigt på emballagen eller på indlægssedlen. Du kan leje boremaskinen og padlen i isenkræmmeren. Isenkræmmere låner næsten alle værktøjer mod et moderat gebyr. Dette er en billig måde at afslutte et renoveringsprojekt i løbet af weekenden.