Gå til hovedindhold

Lægning af vinylmosaik

BEMÆRK Vi vil gerne påpege, at der altid skal opstilles en sikkerhedszone i køkkenspejlets område bag en gas- eller elkomfur med varmeplader, medmindre disse har en bagside kontrolelement. Undgå at udsætte produktet for åben ild eller ekstremt varme områder. Det nødvendige ledige rum skal mindst være komfurets bredde og en højde på 40 cm (se billede). Det resulterende åbne rum kan f.eks. Visuelt fineres med en rustfri stålplade. Efterlad en tilstrækkelig sikkerhedsafstand mellem væggen med tapen og andre elektriske apparater (f.eks. Brødrister, mikrobølgeovn osv.).

VIGTIG INFORMATION
Rør venligst ikke!
Undgå at røre det selvklæbende område af mosaikmåtten med fingrene. Dette kan forringe vedhæftningsevnen på den klæbende overflade betydeligt.

Hvor du ikke må bruge produktet!
Produktet må ikke bruges på køkkenbordplader, på bordflader, på vægge i brusebadet eller som gulvfliser. Læg aldrig produktet på nymalede vægge. Lad malingen tørre mindst fire uger, inden du påfører den selvklæbende Peel & Impress-mosaikmåtte. Absolut tabu: Udsæt aldrig mosaikmåtten for direkte åben ild eller ekstrem varme. (Lim dem ikke for tæt på gas- eller elkomfur - se detaljer nedenfor).

Produktet er kun egnet til indendørs vægoverflader.

FØR TILSÆTNING
Den selvklæbende vinylmosaik er let at påføre og let at holde ren. Mosaikmåtten klæber særligt godt til glatte, rene og tørre overflader såsom eksisterende fliser, malede vægge eller gipsplader. For det bedst mulige resultat skal du følge nedenstående oplysninger og instruktioner nøjagtigt. Nødvendige materialer: svamp, vaterpas, håndværkskniv, silikone.

PLEJE OG RENGØRING
Beskidt selvklæbende vinylmosaik Brug kun en fugtig klud eller en viskosesvamp til rengøring. For mere genstridige pletter anbefaler vi at bruge et mildt rengøringsmiddel (sæbe). Når du bruger husholdningsrensere, skal du altid kontrollere, at de er fri for slibemidler og ammoniak. Bemærk: Rengør mosaikmåtterne med det samme, hvis de er blevet tilsmudset af vin, olie, tomatsauce, varm damp eller høj luftfugtighed.


1.) RENGØRING
Rengør væggen
Vask hele det tilsigtede område med et stærkt rengøringsmiddel. Fjern eventuelle rester på væggen som f.eks B lim, fedt og snavs. At kompensere for ujævnheder i væggen vil have en positiv effekt på udseendet og sikre et bedre resultat på lang sigt.

2.) TØRNING
Tørretid
Tillad overfladen nok tid til at tørre. Giv overfladen nok tid til at nå stuetemperatur, før du fastgør mosaikmåtterne. Den optimale behandlingstemperatur er mellem 18 og 38 ° C. Sæt ikke produktet på, hvis overfladen stadig er kold efter rengøring.

3.) POSITION Udgangspunktet (den første mosaikmåtte)
Den første Peel & Impress mosaikmåtte skal fastgøres perfekt og lige, da alle andre mosaikmåtter er tilpasset den. Vælg det perfekte udgangspunkt, og tag dig god tid. Det er bedst at tegne en lige linje med et vaterpas og blyant. Juster den øverste kant af flisen med den tegnede linje.

4.) SKÆRING
Snittet
Fold eller bøj aldrig mosaikmåtten for at lime den over en kant eller et hjørne. Mål afstanden mellem den sidste mosaikmåtte og hjørnet. Skær mosaikmåtten til den målte afstand. Brug kun en fræser med en skæreguide til dette.

5.) Skræl af
Afskalingsprocessen
Træk langsomt beskyttelsespapiret på bagsiden væk fra hjørnet af mosaikmåtten.

6.) STICK ON
Klæbeprocessen
Fastgør gradvist den udsatte mosaikmåtte til væggen. Under skrælningsprocessen skal du gradvist trykke på mosaikmåtten mod væggen med tryk, indtil du har fjernet beskyttelsespapiret på bagsiden af ​​mosaikmåtten.

Overlappende mosaikmåtter (til alle andre mosaikmåtter)
For den anden og alle efterfølgende mosaikmåtter overlapper enderne af hver mosaikmåtte den på den forrige. Efter installationen skulle der således kun være en enkelt "samling" tilbage mellem to mosaikmåtter. Når du limer, skal du ikke bare støde mosaikmåtterne mod hinanden! Til sidst skal du trykke mosaikmåtterne sammen igen i de overlappende områder. I tilfælde af at en mosaikmåtte eller -hjørne skulle skrælle af efter at være blevet sat på plads, skal du blot bruge en lille mængde klar lim til at fastgøre den på væggen til den kosmetiske reparation.

7.) TÆTNING
Forseglingen
Brug nu silikonen på alle kanter mellem væggen og mosaikmåtten. Det er ikke nødvendigt at forsegle det overlappende område mellem de enkelte mosaikmåtter med silikone.

FJERN
Tid til nye mosaikmåtter
Fjernelse af mosaikmåtterne: Brug en hårtørrer og opvarm overfladen til at fjerne mosaikmåtterne let og omhyggeligt. Hvis mosaikmåtten blev fastgjort til en malet væg, kan malingen skrælles af, når den fjernes.