Gå til hovedindhold

Dekorativ ledprofil

Dekorativ profil

Schlüter®-DECO-SG er en indretningsprofil af særlig høj kvalitet. Denne efterbehandlingsprofil er lavet af anodiseret aluminium og bruges til at designe fugerne i flisebelægninger. Denne ledprofil danner et skyggespalte på 12 mm. På denne måde kan vægbeklædninger designes på en tiltalende måde i interiøret. Takket være sin U-formede geometri er indretningsprofilen ideel til at rumme glaselementer i gulv- og vægområdet. Denne endeprofil kan derfor bruges sammen med et brusebad i gulvniveau. Med de skrå kiler Schlüter®-SHOWERPROFILE danner indretningsprofilen en attraktiv og funktionel løsning.

Behandling af indretningsprofiler

Schlüter®-DECO-SG fliseprofilen skal vælges i henhold til flisetykkelsen. Hvis flisebelægningen skal begrænses i et bestemt område, er det tilrådeligt at bruge en hakket murske til at påføre fliselimmen. Schlüter®-DECO-SG ledprofilen presses ind i det selvklæbende leje ved hjælp af det perforerede fastgørelsesben. Derefter finder justeringen sted. Du skal fylde hele overfladen af ​​det perforerede fastgørelsesben med fliselim. Fliserne presses derefter fast og justeres. Den øverste kant af profilen skal flugte med indretningsprofilen. Fliserne er fuldt integreret i profilområdet. Det er vigtigt at lade et hul på omkring 1,5 mm være frit for endeprofilen. Samlingsrummet mellem profilen og fliserne skal fyldes fuldstændigt med fugemørtel. Specielle materialer og værktøjer, der ikke forårsager skader eller ridser, bruges til at beskytte følsomme overflader. Tilsmudsning fra fliselim og mørtel bør fjernes med det samme. Efter den sidste samling kan glaselementer installeres i fugeprofilen. Det skal sikres, at glasset ikke kommer i direkte kontakt med endeprofilen. Det anbefales at bruge passende afstandsstykker. Samlingerne er fyldt med silikone.

Materialeegenskaber ved indretningsprofilerne

Schlüter®-DECO-SG fliseprofil er lavet af mat, anodiseret aluminium. Overfladen af ​​aluminium er blevet forfinet med det anodiserede lag. Det ændres ikke længere ved normal brug. Dog skal man passe på at beskytte synlige overflader mod ridser eller slid. Aluminium er følsomt over for alkaliske medier. I forbindelse med fugt har cementholdige materialer en alkalisk effekt. Afhængig af eksponeringstid og koncentration kan de føre til dannelse af korrosion. Af denne grund skal fugemasse eller mørtel straks fjernes fra de synlige overflader. Nylagte belægninger må ikke dækkes med folie. Fugeprofilen skal være fuldstændig indlejret i kontaktlaget på flisen. Dette sikrer, at der ikke samler sig vand i hulrummene.

Optimeret holdbarhed takket være aluminium

På grund af den fremragende materialekvalitet og udførelse drager du fordel af en lang levetid og holdbarhed. Hvis forskellige plejeinstruktioner overholdes, vil slutprofilen levere pålidelig service i lang tid. Ud over sine funktionelle egenskaber imponerer indretningsprofilen også med sit attraktive udseende.