Gå til hovedindhold

Dekorativ profil Slutprofil i rustfrit stål

Schlüter®-RONDEC-DB indretningsprofilen er ideel til sokkelender, udvendige væghjørner, rambeskyttelse og optiske kanter på flisebelægninger. Den ydre overflade af profilen er designet til at stikke ud. På denne måde danner fliseprofilen en tiltalende finish til flisekanter. Denne efterbehandlingsprofil sikrer et attraktivt design. Den dekorative profil har også funktionelle egenskaber. På denne måde sikrer fliseprofilen, at fliser i kantområdet er pålideligt beskyttet mod mekaniske skader. En Schlüter®-RONDEC-DB indretningsprofil kan bruges til at skabe lukninger i vægområdet, f.eks. Bund- eller hjørnedæksler. Tapet, gips, fliser eller belægningsmaterialer kan fastgøres til disse betræk.
 

Behandling af indretningsprofilerne

Schlüter®-RONDEC-DB indretningsprofilen kan bruges til flisetykkelser på 6 til 12 mm. Hjortefliselim skal påføres med en hakket murske i det område, hvor du vil begrænse flisens overflade. Hvis Schlüter®-RONDEC-DB indretningsprofil bruges på udvendige væghjørner, er det vigtigt først at afslutte flisebelægning af en væg. Fliselimet påføres derefter i hjørnet af den anden væg. Schlüter®-RONDEC-DB endeprofilen skal presses ind i den selvklæbende seng med det perforerede fastgørelsesben og justeres. Fastgørelsesbenet skal være fuldstændigt fyldt med fliselim. Derefter presses fliserne fast og justeres. I profilområdet skal fliserne lægges på tværs af hele overfladen. Samlingsrummet fra profil til flise er fuldstændigt fyldt med fugemasse. Følsomme overflader bør behandles med specielle materialer og værktøjer, der ikke efterlader ridser eller skader. Tilsmudsning forårsaget af fliselim eller mørtel bør fjernes med det samme.

Materialeegenskaber for slutprofilerne

Schlüter®-RONDEC-DB endeprofilen fås i forskellige designs. Du kan vælge mellem en rustfri stålprofil af aluminium, anodiseret aluminium og anodiseret aluminium messing anodiseret. . Schlüter®-RONDEC-DB-A profil i rustfrit stål er lavet af aluminium. Hvis der forventes kemisk eksponering, skal brugervenligheden kontrolleres. Aluminium er særlig følsom over for alkaliske medier. I forbindelse med fugt har cementmaterialer en alkalisk effekt. Korrosion kan forekomme afhængigt af koncentration og varighed af eksponeringen. Fugemateriale eller mørtel på synlige overflader bør derfor fjernes med det samme. Slutprofilen skal være fuldt integreret i kontaktlaget for at danne en flise. Dette forhindrer, at alkalisk vand opsamles i hulrum. Schlüter®-RONDEC-DB-AE endeprofil og -AM rustfrit stålprofil er fremstillet af anodiseret aluminium. På grund af det anodiserede lag har de en raffineret overflade. Ved normal brug bevarer det sit udseende. Synlige overflader skal beskyttes mod ridser eller slid. Fliseprofilen imponerer med sit attraktive udseende og praktiske egenskaber. Da den er lavet af aluminium, drager du fordel af holdbarhed og optimeret holdbarhed. For at sikre, at den attraktive indretning bevares i lang tid, bør nogle plejeinstruktioner overholdes. Under alle omstændigheder skal den ædle stråleprofil beskyttes mod dannelse af korrosion.