Gå til hovedindhold

En kantprofil for perfekte grænser

Grænseprofilen - sådan får grænsen den rigtige ramme

Fliser har altid været både praktiske og dekorative. Selvom den tekniske modstand er givet på grund af designet alene, er vejen til en visuelt tiltalende fliseoverflade mindre indlysende. Der er mange muligheder at vælge imellem for at forbedre de ellers homogene og kedelige udseende overflader. Grænsen er en etableret, alsidig mulighed for visuel forbedring. Som et lineært designelement kan det løsne op, forbinde eller simpelthen afslutte en overflade i en lang række designs. En såkaldt grænseprofil er med til at skabe grænser, der er teknisk og visuelt perfekte.

Hvorfor er en grænseprofil nødvendig for perfekte grænser

Uanset om der skabes grænser fra store, aflange mursten eller endda små mosaikfliser, kræver forholdet mellem antallet af fliser og det dækkede område altid særlig omhu fra flisebelægningens side. De meget smalle fliser med utallige samlinger er svære at lægge i en perfekt linje. Da hver forskydning og hver stigning formindsker det visuelle indtryk, kan en kantprofil hjælpe. Denne fliseprofil er indlejret i mørtel eller klæbelag under fliserne og giver dermed et fast og urokkeligt stop til ren og lige lægning af grænsen. Selv de mindste mosaikker kan arrangeres lodret og skylles langs kantprofilen. Det moderne design af flisebelagte overflader i dag fungerer endda delvist med en kantprofil på toppen og bunden. Denne dobbelte brug af profilen ville ikke være absolut nødvendig fra et teknisk synspunkt, men tilbyder en anden referencekant til lægning, hvor fliserne kan justeres. Sådan lyder helt sikkert døde lige grænser. Alternativt kan kantprofiler, der er specielt skræddersyet til bestemte kantfliser med et dobbeltsidet stop, tilbyde mulighed for ikke kun at fastgøre fliserne til profilen, men også at indlejre dem målrettet og præcist og den omgivende profil.

Disse fordele kommer stadig med en grænseprofil

Ud over den tekniske fordel ved et installationshjælpemiddel til grænserne har grænseprofilen andre fordele, der ikke kan ignoreres. Hvad angår design, især åbner denne fliseprofil plads til manøvrering og forhindrer begrænsninger, der ellers ofte ville føre til nødløsninger eller kompromiser på et eller andet tidspunkt. Uanset kantens format, mødes i de fleste tilfælde forskellige fliseformater ved overgangen fra flisebelagt overflade til grænsen. I sidste ende betyder det også, at forskellige lednet skal koordineres med hinanden. Hvis grænserne som et specielt tilfælde f.eks. Ikke ligefrem er halvt eller to gange længden af de andre fliser, kan fugegitterne aldrig harmoniseres overalt på samme tid. En grænseprofil kan hjælpe. Som en kontinuerlig linje skaber den en klar skillelinje mellem forskellige fliseformater og designs og muliggør frihed i lægning uden at påvirke visuelle problemer. Som en profil i rustfrit stål eller i en farvet variant kan fliseprofilen blive et hemmeligt højdepunkt i flisedesignet som en ekstra visuel accept. Kantprofilen skaber ro, især i det rastløse spil af små fliser med en høj andel fuger, og er med til at give flisens overflade en kreativ retning.

Konklusion - finishprofilen til bordpladen - stærk beskyttelse med en visuel effekt

En kant forbedrer udformningen af flisebelagte overflader og åbner som et ekstra designelement kreativt spillerum. Grænseprofilen giver forskellige fordele både til den perfekte skabelse af grænser og som en ekstra kreativ stilistisk enhed. Det være sig den optimale tilpasning af de enkelte fliser langs den lige profil samt profilens accentuerende effekt, funktionerne i denne nyttige profil omfatter tekniske og visuelle aspekter på samme tid. Hvor end der er grænser, bliver det en uundværlig hjælp for fliselæggeren og designeren.