Gå til hovedindhold

Yderkant af finishprofilen

Yderkant af efterbehandlingsprofilen

Schlüter er kendt som en efterbehandlingsprofil af høj kvalitet i rustfrit stål eller aluminium til yderkanterne på forskellige flisebelægninger eller gips / fyldflader. Endebenet på denne profil, der bruges her, beskytter den eksisterende kant af fortovet frem for alt mod mekaniske skader. Visuelt danner det et tiltalende hjørnedesign, der afrunder hele ydersiden. Endeprofilen kan også bruges i trappeområdet som en slags smal kantbeskyttelse til belægning og flisesystemer.

Materialegenskaber og anvendelsesområder

Finishprofilen fra Schlüter findes på markedet i en lang række forskellige materialer og overflader. Da materialekomponenterne er helt forskellige, afhænger materialevalget også helt af det respektive krav. Disse Schlüter -produkter er som regel fremstillet af strimler af rustfrit stål eller metalplader. Disse materialer er særligt velegnede til applikationer, der udsættes for høje mekaniske belastninger og kræver en vis holdbarhed. Rustfrit stål er for eksempel generelt ikke modstandsdygtigt over for kemiske belastninger. Stoffer som klor eller salt kan forårsage skade her. I denne sammenhæng er det bydende nødvendigt at præcisere de vigtigste stresspunkter, inden det rent faktisk implementeres. Når først en investering og den tilhørende installation er gennemført, er det jo svært at rette det installerede materiale bagefter. I princippet kan der bruges en endeprofil i form af et hjørneprofil, en fliseprofil eller en mosaikprofil.

Schlüter anodiseret med aluminium

Overfladen på dette emne er raffineret med et anodiseret lag. Overfladen ændres ikke længere ved normal brug. Aluminium er kendt for at være følsomt over for alkaliske medier. Andre cementholdige materialer kan føre til korrosion. Mørtel og fugemasse skal for eksempel fjernes fuldstændigt på grund af dette. I løbet af lægningen skal du også sørge for, at de nylagte underlag er dækket med folier. Denne profil skal være fuldt integreret i det såkaldte kontaktlag, der vender ud mod flisen. Dette forhindrer vand i at samle sig i hulrum. Denne procedure skal overholdes for mosaikprofilen, hjørneprofilen og fliseprofilen.

Sammenfattende

Yderkanter og efterbehandlingsprofiler til en fliseprofil og en mosaikprofil Ved brug af en slutprofil er der ingen grænser for kreativitet, hverken med en mosaikprofil eller med en generel fliseprofil eller hjørneprofil. Slutprofilen fås i forskellige former, farver og materialer. I denne sammenhæng skal det dog bemærkes, at ikke alle materialer er egnede til ethvert formål. De belastninger og påvirkninger, som den endelige profil rent faktisk udsættes for i praksis, skal på forhånd fastlægges for at sikre tilstrækkelig installation inden for denne ramme og for at undgå dårlige investeringer. Lægningsteknikkerne for en mosaikprofil og lægningsteknikkerne for en generel fliseprofil er knyttet til forskellige krav, der skal overholdes. Inden faktisk køber disse redskaber, er en afvejning af de materialer, der skal bruges, afgørende for den resulterende tilfredshed ved praktisk brug.