Gå til hovedindhold
Køb online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Glasmosaik den ældste færdighedMosafil glasmosaik


er velegnet til indendørs og udendørs områder såsom badeværelser, toiletter, køkkener, swimmingpools eller wellness -områder. Hos Mosafil finder du prøver, så du kan prøve glasmosaik på stedet i dine egne værelser og med de eksisterende lysforhold. På grund af det særlige materiale kommer strålende farver til sin ret med vores glasmosaik takket være den individuelle lysbrydning. Lige på trend tilbyder Mosafil et meget stort udvalg af dekorationsmuligheder såsom kanter, firkantede og runde glasmosaikker og vægfliser. Almindelige farver samt blank eller mat glasmosaik forfiner hvert værelse. Nogle gange genbrugt, tumlet, mat, blank eller struktureret - vores glasmosaik er bare smuk!Glasmosaikker tilbyder en lang række designmuligheder.

Har du en meget specifik idé om farve, design og form, som du endnu ikke har fundet i Mosafil -shoppen?
Intet problem - ud fra en ordremængde på 48m² bestemmer du selv materialet og designer! Vi fremstiller individuelle mosaikker til dig i henhold til dine specifikationer. På grund af gennemsigtigheden på grund af materialet fremstår rum, der er lagt med glasmosaik, mere rummelige, og lysudbyttet er større. Gennemsigtige glasmosaikker er særligt velegnede til LED -belysning, nogle gange som en kant eller flise til direkte eller indirekte belysning af vægge og gulve i hele interiøret, for eksempel i bruseren, køkkenet eller gangen. Visuelt et iøjnefaldende og alsidigt designmæssigt kræver glasmosaikfliser ekspertinstallationsarbejde på grund af det specielle materiale for ikke at opleve overraskelser ved skæring og fugning.


På grund af overfladens beskaffenhed er det kun neutrale rengøringsmidler uden tilsætning af syrer, olier eller voks, der er egnede til rengøring. Undgå skarpe kanter, grove, spidse og hårde rengøringsgenstande, såsom svampe, skrubber eller børster, da glasoverfladen ellers vil blive permanent beskadiget eller sløv.


Glasmosaik - sandsynligvis den mest individuelle og ældste færdighed!


Glasmosaik, eller mosaik generelt, er en genre af maleteknik kendt fra oldtiden. Ved at forbinde og kombinere forskelligt formede eller forskelligt farvede komponenter (normalt sten- eller glasstykker, men også papir og forskellige stoffer), skabes regelmæssige mønstre eller billeder. Du har helt sikkert allerede beundret de farverige og enorme kirkegilder i din hjemby (?) Fordi disse vinduer er et glimrende eksempel på dygtig glasmosaik. Der bruges et stort antal farvede stykker glas eller fliser, som er baseret på en bestemt plan af den respektive kunstner, der skal sammensættes til at danne imponerende billeder.Bad-Fliesen

Badeværelse dekoration med indretning væg fliser


Fremstilling af glasmosaik kan sandsynligvis betragtes som menneskets første rent kunstneriske aktivitet. Sandsynligvis er det ældste dokumenterede mosaikområde hidtil fra Homo erectus, der tilsyneladende pressede sten og knogler udefra området ind i fordybningen af en cirkulær firkant med en diameter på ca. 9m. Dette belægningslignende område blev fundet for omkring 400.000 år siden. I årene 2500 til 3000 f.Kr. De første bygninger var dekoreret med glasmosaik af fliser. Glasmosaikken var særlig populær i det antikke Grækenland og blev hovedsageligt brugt til at forskønne gulve, vægge, lofter og naturligvis vinduer i vigtige bygninger. Faraoerne i det tidlige Egypten værdsatte også mønstrene lavet af farverige fliser. Glasmosaikken blev ikke brugt af egypterne på samme måde som grækerne, men det lykkedes dem også at dekorere mange paladser og pyramider med de farverige fliser. I det gamle Egypten blev glasmosaikken ofte fundet på dagligdags genstande som vaser, borde, møbler og især tallerkener. I årene 100 til 300 e.Kr. glasmosaikken blev revolutioneret i Romerriget. Efter at romerne havde kopieret fliselægningen fra grækerne, begyndte de at skabe de største kunstværker fra glasmosaik til dato og lægge de mest komplekse mønstre ud af fliserne. Det var også romerne, der byggede en stor del af vores kirker, katedraler og andre storslåede bygninger og som følge heraf også er ansvarlige for vinduerne prydet med glasmosaik.

Selv i dag er de farverige fliser stadig i stand til at fascinere kunstnere. Charles Crodel, Konrad Honold, Helmuth Uhrig, Peter Recker og Antoni Gaudí f.eks. For at præsentere dig for blot nogle få af vor tids store mosaikartister. Hvis de fliser, der blev kombineret af disse kunstnere til unikke mønstre, sandsynligvis er uvurderlige, er der i dag glasmosaikker til alle i specialbutikker til moderate priser. Væg- eller gulvbelægninger af fliser, da de ofte bruges til beklædning af badeværelser, er blandt de mest almindelige anvendelser af mosaik i dag. Overfladerne, der består af mange for det meste meget små fliser, fremstilles industrielt og har derfor ikke den samme individualitet som en håndlavet glasmosaik, men de er også i stand til at få et værelse til at se særligt behageligt og ædelt ud. Ofte kan du også se parker eller paladshaver, der er anlagt i et bestemt mønster, så man også kan tale om en mosaik her.
Du har sikkert allerede hørt, at sådan en glasmosaik også kan designes og tilpasses meget let selv. Du kan få alt, hvad du har brug for til dette, de enkelte fliser, et passende underlag, det nødvendige klæbemiddel og andre krav, enten i specialbutikker, der har specialiseret sig i glasmosaikker, på Internettet eller med lidt held i en håndværksbutik i nærheden af dig . Et stort udvalg af fliser er særligt vigtigt for din egen glasmosaik, så du kan lade din kreativitet løbe frit. Du kan få fliser i en bred vifte af størrelser, i alle tænkelige farver og afhængigt af dine krav med en ru eller glat overflade på Internettet eller i en passende specialbutik. Når du har fundet den rigtige flise, stiller et spørgsmål et spørgsmål om at vælge den rigtige type fastgørelse. Du kan reparere fliserne med mørtel, silikone, todelte klæbemidler, fliselim og mange andre måder. Type fastgørelse af dine fliser afhænger af underlaget og den ønskede styrke i din glasmosaik . Det tilrådes at konsultere en specialist i denne henseende eller indhente yderligere oplysninger på Internettet. Nu hvor du har informeret dig selv om alle trin og har samlet alle materialer, står intet i vejen for din kreativitet. Du kan nu kombinere de farvede fliser til komplekse mønstre efter eget hjerte eller designe en grafik, der afhængigt af de valgte farver kan se tidløst elegant, religiøst kulturel eller ædel og yndefuld ud. Du kan også frit vælge objektet, rummet, væggen eller hvad du vil dekorere. På grund af sin mangfoldighed af farver og det faktum, at en glasmosaik kan tilpasses individuelt, er den velegnet til mange anvendelser, f.eks. Til kunsthåndværk, som kant eller til design af hele badeværelser.

Hvis du kan lide puslespil, kan glasmosaikker snart også være en af dine permanente hobbyer. Det er jo næsten det samme.