Gå til hovedindhold

Marmorbrud i utallige farverHvad er marmorbrud

Den naturlige stenmarmor forekommer i mange områder rundt om i verden. Italiensk marmor eller marmorbrud bruges ofte. Italiensk marmor og marmor stenbrud fliser og mosaikker blev ofte brugt til opførelse af ældre bygninger, især i områderne i Sydeuropa, men marmor stenbrud fliser og mosaik fra Italien bruges også ofte i Tyskland. Mange populære typer marmorbrudfliser og mosaik kommer fra Italien, da det sydlige land også er centrum for den europæiske marmorhandel. Selv fliser og mosaikker fra marmorbrud, der kommer fra hele verden, sælges gennem Italien. Især i området i byerne Padova, Masa og Verona er der mange forhandlere, der tilbyder marmorbrud, fliser og mosaikker. Disse leverer deres varer til kunder fra hele Europa. Derudover er italienske stenhuggere kendt for at levere arbejde af meget høj kvalitet inden for marmorbrud, fliser og mosaik. Når det kommer til krævende arbejde, får italienske virksomheder også ofte bestilt.


Marmor Bruch MosaikSov som de gamle romere - med et marmorbrud

Oprindelse marmorbrudt mosaik

Udover Italien er Kina også et land, hvorfra du kan få fliser og mosaikker fra marmorbrud. Her kommer marmorbrud fliser og mosaikker hovedsageligt fra området i byen Xiamen, som ligger i provinsen Fujian. Xiamen er også centrum for den kinesiske marmorhandel og kan sammenlignes med den italienske by Verona, der i Italien er centrum for marmormarkedet i Europa. I Europa kommer marmorbrudfliser og mosaikker derfor normalt fra Italien eller Kina. Der er dog også marmorbrudfliser og mosaikker, der kommer fra Indien. Dette marmorbrud er billigere. Der er køkkenbordplader, som er lavet af fliser i marmorbrud eller komplette badeværelser, der skinner i en mosaik lavet af marmorbrudfliser.

Fordele ved marmorbrudfliser

Marmorbrud fliser og mosaik kombinerer mange fordele, fordi de egner sig som smukke og usædvanlige byggematerialer. Desuden ser fliser i marmorbrud meget elegant ud og er lette at passe. Hvis der bruges marmorbrudfliser og mosaik, skal det forsegles under installationen, da det vil gøre dem mindre følsomme over for syrer. En anden fordel ved marmorbrudfliserne er, at de kan installeres individuelt og blive unikke, fordi der ikke er to sten, der er ens. De enkelte sten kan sættes sammen til en mosaik og giver dig mulighed for at omsætte dine egne ideer og visioner i praksis.


Anvendelse af brudte mosaikfliser i marmor

Marmorbrud fliser og mosaikker bruges ofte som en dekorativ overflade foran skorstene. Marmorbrud fliser og mosaikker kan også findes som brusekabiner. Du kan oprette mønstre i dit badeværelse eller pynte vægets område i dit køkken med marmor stenbrud fliser og mosaik. Marmorbrud fliser kan bruges i hele det indre af dit hus eller lejlighed. De er ret uegnede til udendørs brug, da deres natur betyder, at de ikke er frostsikre og kan falme. Vejrforholdene kan også få marmorbrudets fliser til at forvitre.

Marmorbrud fliser og mosaikker fås i utallige farver og former, så det vil være let for dig at finde et passende alternativ til dit hjem. Hvis du vil udstyre dit badeværelse med marmor stenbrud fliser, er der mulighed for at lave en blå mosaik, der passer perfekt ind i dit badeværelse. Derudover er der mange andre designmuligheder på grund af sorten.