Gå til hovedindhold

Marmormosaik som en oase af velværeMarmor mosaik natursten fliser

Marmor som et naturligt produkt inspirerer: Natursten, der findes over hele verden, bearbejder denne natursten, der ofte er flere millioner år gammel, til halvfabrikata eller færdige produkter og afslører dermed sin umiskendelige karakter i farve og struktur. Mosaikfliser, naturstenfliser og marmormosaikker oplever i øjeblikket deres renæssance som udsøgte møbler til indendørs og udendørs områder - en international trend med en etableret tradition, der fascinerer flere og flere private elskere udover arkitekter og kunstentusiaster.


Hos Mosafil finder du også prøver, så du kan prøve marmormosaikker på stedet i dine egne værelser og med de eksisterende lysforhold.

Traditionel marmormosaik

Badeværelset som en oase af velvære genopdager marmormosaikken, der minder om gamle baderitualer - og er ikke mindst baseret på den rigdom af arabisk fremstillingskunst og kulturtraditioner i Italien og Grækenland, der er tusinder af år gamle. Marmormosaik (Latin Musaicum) præsenterer sig selv som et dekorativt motivarrangement af forskellige farvede sten. De ældste mosaikfliser kommer fra Mesopotamien, området i nutidens Irak, fra perioden 3000 til 2500 f.Kr. - Teknikker, der fandt vej til talrige andre kulturer derfra. Grækenland derimod opdagede nye teknikker til flerfarvede marmormosaikker for sig selv for hurtigt at skabe gulvmosaikker, vægmosaikker og søjler. I Romerriget var gulv- og vægdekorationer med mosaikfliser forbeholdt velhavende borgere helt op til lokaler, der udelukkende var bygget af mosaikfliser. Berømte mosaikker? Alexander -mosaikken i Pompeji, der skildrer slaget ved Issus, eller kirkemosaikker i Ravenna, Italien. Mange gamle steder, fra Antiokia (Tyrkiet) til Libanon til Dougga i Tunesien imponerer med deres rigdom af mosaikfliser.


Utallige anvendelsesområder ...

Romerske villaer, gamle paladser - utænkeligt uden de naturlige farvenuancer i ædle mosaikfliser, der som individuelle designelementer kendetegner en dyrket stemning. Uanset om det er en vægmosaik, gulvbelægning, i stuen, køkkenet eller badeværelset: Mulighederne for at bruge disse naturstensfliser er forskellige. Kombiner f.eks. Store mosaikfliser i badeværelset med et effektivt udseende, fordi fliser i natursten især former rumfølelsen gennem æstetikken i deres rummelige designelementer. Keder du dig med det eksisterende flisebillede? Tid til at løsne det med accenter med marmormosaik. Kanter eller mindre naturstenfliser tilføjer et personligt præg. Derudover harmonerer marmormosaikker med stentøj, keramik og andre marmorelementer, især i poolområdet eller i wellness -faciliteter baseret på modellen af romerske termiske bade.


... og kreative designmuligheder

Marmor mosaik - hvad er det egentlig? Marmor skabes under påvirkning af højt tryk og visse ideelle temperaturer. Individuelle mosaikfliser som umiskendelige engangspunkter er uovertruffen autentiske, fordi de består af levende elementer af splittet marmor. Selve naturstenmaterialet - malet, tumlet og poleret - imponerer med sine unikke overfladestrukturer og naturlige farver. Ujævnheder eller afskalning er udtrykkeligt ønsket. Naturstenfliser med et antikt udseende viser forskelle i tegning, farve, struktur eller vener, så afvigelser er ingen grund til at klage.


Hvilke design af naturstenfliser er tilgængelige?
Natursten marmor mosaik fås for eksempel som marmor mosaik pinde, hele mosaik billeder eller natursten fliser til gulve og vægge - afhængigt af om du vil sætte stilfulde accenter med antikke eller aktuelle motiver, portrætter, våbenskjolde eller reliefbilleder lavet af naturstenfliser. Naturstenfliser inspirerer: Hvorfor ikke bruge farvede mosaikstrimler, rosetter eller indlæg baseret på middelalderlige modeller i kombination med større plader? Og afhængigt af overfladestrukturen er mosaikfliser ideelle til at kombinere med glasmosaikker eller, farverige til diskret legende, med granit, sandsten, skifer eller kvartsit.

Marmor mosaik - smuk og praktisk på samme tid

Usædvanlige produkter som mosaikfliser realiserer alsidige designideer, fordi de fås i varianter som firkantet form, som en brudt mosaik eller som et komplet marmormosaik -sæt. Forlimet marmormosaik arrangeret på et net som mosaikfliser betyder let lægning, i modsætning til arbejde med løse, individuelt sammenføjede sten. Kan du flise? Så kan du også oprette en marmormosaik. Design dine egne mønstre? Intet problem - garnene på naturstenfliserne kan let skæres i størrelse og kombineres til at skabe dine egne mønstre, efterhånden som stemningen tager dig.

En anden praktisk fordel ved mosaikfliser: kurver, skarpe hjørner og overgange implementeres problemfrit, rent og individuelt overalt, på søjler, på badeværelset, i saunaen, og det uden at overveje rette vinkler. Du skal blot flise mindre nicher med lille mosaik. Desuden sikrer disse naturstenfliser naturlig skridsikkerhed gennem talrige gulvled og dermed sikker fod, så familiebassiner ikke bliver til våde rutsjebaner. Men lad disse syrefølsomme naturstenfliser få den rigtige pleje, for som ægte kalkmarmormosaik, der næsten ikke tåler voks og olier, kræver et neutralt rengøringsmiddel.


Mosaikfliser: service er en topprioritet

Kvalitet er en forpligtelse for os. I vores online butik finder du et bredt udvalg af mosaikfliser af høj kvalitet af den første slags. Da vi køber naturstenfliser direkte gennem et globalt netværk af producenter, er vi glade for altid at kunne tilbyde dig naturstenfliser til et rimeligt pris-ydelsesforhold og i fremragende håndværk, herunder korte leveringstider.


Besøg vores komplette sortiment af mosaikfliser, og nyd godt af vores mangeårige erfaring med beregning af marmormosaik og naturstenfliser.

Har du spørgsmål om mosaikfliser? Kundeanmodninger er vores program, fordi vores udvalg af naturstenfliser i specialforhandlerkvalitet gerne vil tilbyde mere end bare standardprodukter. Vi støtter dig ikke kun med ekspertise og personlig rådgivning, vi vil gerne inspirere dig! For med marmormosaik er der ingen grænser for din kreativitet. Mosaikfliser er et ideelt materiale til at opnå maksimale effekter med minimal indsats.

Oplev Middelhavets skønhed og tidløse elegance af Mosafil marmormosaik - i alle boligarealer.