Gå til hovedindhold

Mursten

Natursten og mursten til opførelse af haven

Brug så mange naturlige materialer som muligt til havedesignet i din grønne oase. Smukke natursten er ideelle til stier, bedgrænser, klippehave og dekorative prydelementer. Natursten såvel som standardiserede mursten kan bruges til staldvæggen som kant til terrassen eller andre haveområder.

Havedesign - natursten

Natursten, især hårde sten som basalt, granit, kvartssten, er uforgængelige. De er særligt velegnede til uregelmæssige vejplader med græs- eller jordforbindelser, dekorative sten til havedesign eller smukke naturstenvægge. Marmor forhandles som en natursten af ​​meget høj kvalitet. Marmor er velegnet til dekorative havesokkler, havestatuer, stenbænke eller små vægge. Du kan opsætte havelamper på baser af marmor, skifer og andre natursten eller bygge trapper i haven med naturstenplader. Sandsten er også meget populær med sine forskellige farvenuancer på grund af de mange mineraler, den indeholder. Sandsten er meget velegnet til plader, terrassekonstruktion, sokler og vægge. Natursten fås i deres naturlige form med forskellige dyrkede overflader og farver eller glattes til belægning af plader, terrasser eller trapper. Natursten er normalt ret tung. Selv den mindre erfarne gør-det-selv kan lægge panelerne. Større naturstenstrukturer som vægge kræver dog mere ekspertise.

Mursten til havedesign

Hvis du vil bygge vægge, kanter og mere meget jævnt og leder efter billige mursten, er de forskellige mursten velegnede. Stenene er lavet af forskellige mineralske materialer og standardiseret. Du finder mursten, perforerede mursten, forskellige luftbetonblokke, mursten af pimpsten, beton, ekspanderet ler eller kalksten. Mursten er normalt pudset. Du kan bygge dekorative vægge med smukke udsatte røde eller gule mursten. I gennemsnit er mursten billigere end natursten. De kan behandles hurtigere takket være det jævne snit. Perforerede eller bloksten er særligt velegnede til større projekter til dit dekorative havedesign. For en mere omfattende bygning med mursten er en vis grundlæggende viden imidlertid afgørende for dette arbejde. Omfattende strukturer og systemer bør overlades til en specialist.