Gå til hovedindhold
Køb online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Fliser til udendørs - et rigtigt blikfang

Vil du pynte dit udendørs område eller din terrasse med de rigtige fliser? Vi hjælper dig gerne med at vælge den perfekte flise.

Hvilke typer er der?

- Perforerede sten og bloksten: Disse stentyper er velegnede til et elegant vægdesign, er billige og vejrbestandige.
- Beton: Specielt kantsten er ofte lavet af beton. Beton er billigt, særligt let at passe og utrolig let at lægge.
- Træ: Det rustikke look af træfliser skaber en hyggelig stemning på en meget naturlig måde. Træfliser er miljøvenlige, genanvendelige og lette at lægge takket være deres plug-in-funktion.

Materialer:

- Vulkansk sten: Terrasseplader lavet af vulkansk sten er særligt æstetiske og giver din terrasse et moderne udtryk. De er skridsikre og frostbestandige og også i høj grad ufølsomme over for sure rengøringsmidler.
- Metamorfe sten (marmor, skifer, kvartsit): Metamorfe sten er meget modstandsdygtige og er ekstremt holdbare.
- Dyb sten (granit): har en særlig tæt stenstruktur og er meget robust.
- Sedimentære sten (travertinsten, kalksten, sandsten): er noget blødere i strukturen og kræver særlig omhyggelig vedligeholdelse.

Hvordan plejes fliser korrekt?

Beton-. Træfliser og stenvægge kan vaskes uden tøven og behandles med enhver kost. De fleste naturstenfliser kræver dog lidt mere pleje. Blødere naturstenfliser af fx kalksten bør ikke fejes med for hårde børstehår. De hårde børster kan ødelægge flisens smukke struktur og design. Fliser lavet af blødere natursten er særligt absorberende, hvilket kan føre til misfarvning og grimme pletter hurtigere, så du bør handle med fremsyn umiddelbart efter lægningen og få imprægneret naturstenfliserne. Imprægneringen beskytter også fliserne og eliminerer næsten fuldstændigt sugeevnen. Følgende gælder for alle materialer: Hvis væsker har haft nok tid til at trænge ind i flisen, kan dannelse af pletter ikke altid undgås.Hvis dette skulle ske, skal du blot bruge et mildt stenplejeprodukt, der er skræddersyet til materialet til at rense mere genstridige pletter. De fleste naturstenfliser er meget følsomme over for sure rengøringsmidler, så hvis du udelader denne type rengøringsmidler, er du på den sikre side. Et surt rengøringsmiddel kan føre til alvorlig misfarvning, som du normalt ikke kan komme ud.

Hvilket materiale er det rigtige for dig?

Hvis du ikke vil investere så meget tid i vedligeholdelse, skal du hellere bruge de mere robuste materialer som beton, vulkansk sten eller skifer. Hvis farven spiller den vigtigste rolle for dig, er det dog muligt, at du bliver nødt til at ty til et blødere materiale som kalksten, da ikke alle materialer er tilgængelige i alle farvevarianter. Der er også et par sidste vigtige tips til valg af farve. Hvis du vælger en særlig lys farve, har misfarvning og snavs generelt en større angrebsoverflade. Hvis du vælger særligt mørke farver, kan fliserne blive meget varme om sommeren, så et normalt gennemsnit anbefales normalt.

Hvad er årsagerne til at vælge naturstenfliser?

Naturstenfliser er lidt dyrere end for eksempel beton og Co., men de fås i en lang række farver. Store designs med mosaikmønstre er også mulige. Mosaikfliser har altid været populære både indendørs og udendørs. Med naturstenfliser er det individuelle design helt op til dig. Naturstenfliser kan være lidt sværere at passe, men når de er lagt korrekt, er de fleste naturstenfliser både vand- og frostbestandige, så der er ingen grund til at frygte store revner og revner. Skiferfliser reparerer selv små ridser af sig selv over tid. For det bedste resultat skal naturstenfliserne lægges på et grusbed, og naturstenfliser af travertin bør beholde deres fordybninger og ikke fyldes.

Konklusion:

Med væg- og gulvfliser kan du give dit udendørs område et fantastisk, individuelt udtryk. Hvis de er installeret korrekt, og hvis der observeres uforligeligheder, er endnu mere følsomme materialer lette at rengøre og vedligeholde.