Gå til hovedindhold

Naturstenplader

Naturstenplader mellem tradition og trend

Naturstenplader adskiller sig fra de sædvanlige plader og fliser til indendørs og udendørs brug. Mens naturstenplader ekstraheres fra et stykke i stenbrud, fremstilles andre plader ofte ved hjælp af industrielle processer. Støbte plader er billigere, de kan ikke matche skønheden og eksklusiviteten af naturstenplader. Specialeffekten har været kendt og elsket i generationer. Uanset om de er en del af skifertag, som belægningsplader eller som fliser til interiøret, oplever de ædle naturelementer i øjeblikket en særlig efterspørgsel. Naturen bliver mere og mere en trend.

Brug af naturstenplader
  Naturstenplader bruges udendørs og indendørs. Afhængigt af applikationen bruges forskellige typer sten til at gøre dem velegnede til det respektive område. Havefliser skal modstå naturens virkninger endnu mere intens end indendørs fliser. Der er også forskelle i designet.

Naturstein, Fliesen


Naturstenplader i det indre

Uanset om det er i badeværelset, køkkenet eller stuen, er naturstenplader en populær trend inden for indretning takket være deres kombination med glasoverflader og glasfliser. Uanset om det er en bordplade, der omslutter en håndvask eller som fliser i det våde område og også i stuen, bringer materialet naturen ind i dine egne fire vægge, hvad enten det er på vægge eller gulve. Designet, uanset om det er minimalistisk eller med farvede nuancer gennem andre materialer, ser traditionelt og af høj kvalitet ud. Kommercielt tilgængelige fliser kan ikke følge med i deres effekt. Til sammenligning virker disse kedelige og fantasiløse. Der er mange muligheder indendørs. Naturstenpladerne fungerer bedst, når de kan findes i forskellige designelementer i flere rum. Naturstenplader i badeværelset og køkkenet giver dine egne fire vægge et særligt udtryk. Indendørs brug går tilbage til antikken, da naturstenplader var forbeholdt adelen og andre overklasser. På grund af den aktuelle trendomvendelse er brug tilgængelig som en mulighed for alle.

Naturstenplader udenfor

Udenfor kan naturstenplader findes på springvand, havedamme, på terrassen eller som havefliser. Haven ser endnu mere naturlig ud med de naturligt formede havefliser. Om en næsten naturlig have, som nogle steder specifikt er overladt til sig selv, eller en velplejet engelsk have er udstyret med havefliser, er ligegyldigt. Effekten opnås i alle haver. Til brug som havefliser skal visse stentyper vælges for at modstå miljøpåvirkninger.

Naturstein, Fliesen

Oversigt over fordele

Naturstenplader tilbyder designmuligheder, der ikke er mulige med industrielt fremstillede stenplader eller fliser. På grund af de mange forskellige stentyper kan forskellige farver kombineres. Forskellige designs skyldes forarbejdningstypen. Når natursten fx hugges, er stenens kanter og hjørner meget ensartede og lige. Splittet natursten er derimod sat sammen som en mosaik. Overfladerne fremstår mere uregelmæssige og alligevel meget elegante og effektive. Udover de forskellige mulige kombinationer tilbyder den monokrome minimalisme også en meget flot løsning. Det er ikke uden grund, at det snigende look i naturstensten altid er et velkomment møbelelement. Naturen er lige så varieret som de forskellige ideer inden for interiør og udvendige møbler med naturstenplader. Drage fordel af de puristiske til slående farverige kombinationer. Inden panelerne bruges til indendørs eller udendørs brug, anbefaler vi, at du indhenter råd om materialet fra en specialist.