Gå til hovedindhold
Køb online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Terrasseplader til middelhavsstil


Terrasseplader - det skal du være opmærksom på

En terrasse kan bruges til mange arrangementer. Der er plads nok på overfladen til en afslappet grillaften med venner. Du kan naturligvis også slappe af på terrassen og nyde solen fuldt ud. Men hvis du ikke har en terrasse endnu, kan du få bygget en til dig, eller du kan selv hjælpe en hånd. Det er nyttigt, hvis du på forhånd informerer dig selv om mulighederne og får oplysninger om typer terrasseplader og fliser. Men selvom du ikke længere kan lide den gamle terrasse, kan du tilføje nye fliser. Terrasseplader og fliser er uundgåelige for et dejligt område til afslapning udendørs. Derudover holder terrassepladerne også, hvis du f.eks. Vil placere en soppebassin til børnene på terrassen. Med fliser skaber du en middelhavsstil, så du kan nyde sommeren udendørs. For at dette ikke længere bare er en drøm, bør du snart begynde at vælge fliser eller terrasseplader og håndtere fastgørelsen af terrassepladerne.


Terrassen und Garten Platten

Terrasse og haveplader

Hvilket materiale er terrasseplader eller fliser lavet af?

Du får terrasseplader eller endda fliserne til terrassen lavet af beton eller natursten. Det overordnede billede er afgørende for valg af terrasseplader. Her skal du være opmærksom på husvæggen, haven og muligvis også fortovene gennem haven. Betonterrassepladerne fås i forskellige farver og former. Fliserne med sandblæst korn giver et vidunderligt udseende. Der er endnu et punkt, du skal huske på, når du vælger terrassepladerne - prisen. Omkostningerne ved terrassepladerne, som du kan bruge til at flise terrassen, er relativt høje. Det er derfor særligt vigtigt, at du på forhånd får at vide om udgifterne til terrassepladerne. Terrasseplader på beton kan normalt fliser og fastgøres meget let, selv af hobbyhåndværkere. Men hvis du vil flise terrasseplader lavet af natursten på terrassen, har du brug for nogle manuelle færdigheder. Terrasseplader af natursten ser mere elegante ud, men er normalt dyrere at købe end terrasseplader af beton. Fliser fremstillet af natursten har dog nogle fordele. De er fri for toksiner og tilbyder en meget bred vifte af farver at vælge imellem. Som regel er terrassepladerne eller fliserne af natursten som regel ingen af fliserne de samme som de andre. Kornet på terrassepladerne er helt forskelligt for hver fliseplade. Terrassefliser bruges også ofte med terracotta -look. Der er dog også terrasseplader, der er lavet af træ. Sandsten fliser er lige så populære og passer perfekt til et hus lavet af sandsten.


Terrassen und Garten Platten

Terrasse og haveplader i trælook

Hvad skal man overveje, når man vælger terrassepladerne?

Terrasseplader fås i forskellige kvaliteter. Når du køber, er det derfor meget vigtigt, at du ser nærmere på terrassepladerne. Typerne under fliserne er heller ikke altid identiske. Så hvis du vil nyde terrassepladerne i lang tid, er det uundgåeligt, at du køber en anstændig kvalitet. Et andet punkt er nødvendigt, når du vælger terrassepladerne - den bæreevne. Hvis du vil have, at fliserne skal modstå vægten af en bil, så skal du sørge for, at terrassepladerne er af en meget høj kvalitet. Selv med flisebelægning kræves ordentligt forberedende arbejde, så der ikke er hulrum under terrassepladerne. Fordi hulrum mellem fliserne og terrassepladerne er en garanti for, at terrassepladerne snart viser revner og skader. Konsekvensen ville være, at du skulle flise terrasserne igen.

Former og farver på terrasseplader og fliser

Hvis du er interesseret i fliser eller fliser med mønsterlook, så er der også et bredt udvalg af terrassefliser. På den anden side er det et mere komplekst job at flise disse terrasseplader. På grund af kombinationen af terrassepladerne skal der udvises ekstrem omhu for at sikre, at der ikke er minimale afvigelser i mønsteret. Billedet af terrassepladerne fremstår hurtigt ujævnt. Hvis du er i tvivl om flisebelægning af terrassepladerne, skal du altid søge råd fra en professionel. Det er tilrådeligt først at teste fliserne på terrasserne på et upåagtet sted. Hvis terrassepladerne skal holdes enkle fra et visuelt synspunkt, er flisebelægning ikke en stor ting. Som allerede nævnt er flisebelagte terrasseplader af natursten dog lidt vanskeligere. Fordi terrassepladerne i natursten normalt har et korn, der også skal arrangeres ensartet. Det er også moderne at kombinere terrassepladerne med andre terrasseplader. Sørg dog for, at mønsteret er jævnt, og at de forskellige terrasseplader er lavet af det samme materiale. Undgå at fastgøre for mange forskellige terrassefliser, da udseendet derefter kan se lidt kaotisk ud.

Terrassen und Garten Platten

Terrasse og haveplader

Glatte eller ujævne terrasseplader

Du bør også overveje at rengøre terrassefliser, når du køber terrassefliser. Hvis fliserne har en glat overflade, kan terrassepladerne naturligvis også lettere rengøres. Ujævne terrasseplader af natursten kræver separat rengøring. Vær forsigtig, hvis du bruger en højtryksrenser, når du rengør terrasseplader. Fugemassen kan komme af, og terrassepladerne løsner. Konsekvensen ville være, at du skulle flise terrasserne igen. Et andet punkt, der er vigtigt, når du vælger terrassefliser, er vinteren. Hvis du også gerne vil bruge terrassen om vinteren, skal du huske på, at temperaturen kan få terrasserne til at blive glatte. Hvis du fliser en sti med terrasseplader, skal dette også tages i betragtning for at minimere risikoen for ulykker. Grove terrasseplader er mindre glatte end terrasseplader, der har en glat overflade.

Jo flere terrasseplader, jo billigere tilbuddet

Når du køber terrassefliser, skal du tænke fremad. Hvis du lige skal vælge terrasseplader til terrassen, bør du også overveje, om terrassepladerne ikke også er velegnede til flisebelægning af stierne eller garagen. Med et større antal terrasseplader på den ene side bliver prisen billigere, og du behøver ikke købe terrassepladerne senere. Planlæg derfor på forhånd, i hvilke områder du gerne vil flise terrassepladerne. En anden fordel ved at købe et stort antal terrasseplader er, at du får et konsekvent udseende. Så snart terrassen, stien eller garagen er udstyret med de samme fliser, er det samlede billede vidunderligt. Forhandl med et sådant projekt en god rabat for terrassefliserne med forhandleren. Så du kan spare endnu mere, når du køber terrassepladerne.

Hvad sker der med resterne af terrassepladerne?

Hvis du har købt for mange terrassefliser, og du ikke kan flise dem alle, kan terrassefliserne stadig bruges til andre formål. Terrassepladerne kan knuses med en hammer og bruges som kant til blomsterbed. Terrasseplader af natursten kan også bruges meget godt i blomsterkasser for at undgå vandlogning. Det anbefales også at makulere de resterende terrasseplader og blande dem med jorden. Dette anbefales dog kun, hvis terrassepladerne er lavet af natursten. Der er ingen grænser for fantasien, når man bruger de resterende fliser.

Sådan lægges de forskellige fliser
Selv i det forberedende arbejde er fliserne lavet af natursten eller Betonfliser foreslår anden praksis. Har efterfølgere Lad os se nærmere på de to teknikker til lægning af fliserne forklaret.


Betonfliser:
Betonfliser har robuste, holdbare og billige egenskaber. Der er næsten ingen grænser for sorten i udvælgelsen af betonfliser. Fliser i beton er også et populært materiale på grund af deres overfladestruktur. Betonfliser kræver et stabilt og vandgennemtrængeligt underlag. Ved hjælp af træpæle og en snor kan det område, som fliserne skal påføres senere, tydeligt afgrænses. Det tilrådes at grave jorden omkring 30 cm. Du skal være opmærksom på en lille hældning væk fra huset. Dette er vigtigt, så regnen ikke bliver på fliserne, men kan løbe ordentligt af. En let hældning bemærkes normalt slet ikke. Masser af grus og knust sten er nu fordelt over området. Også her er det tilrådeligt at vælge en højde på omkring 30 til 40 cm. Det er fornuftigt at sprede et 5 til 8 cm tykt lag grus eller sand på denne overflade. Hele området er endnu ikke komprimeret indtil nu. Denne proces kommer først i spil senere. Hvis du nu har en glat overflade foran dig, kan du begynde at lægge fliserne. Betonfliserne er meget lette at lægge. Efter du lige har lagt terrassepladerne, som du kan bestemme med et vaterpas, følger komprimeringen nu. Fliseoverfladen komprimeres nu ved hjælp af en vibrerende plade. Derefter tilføjes sand til fliserne for at få nok fugemasse mellem fliserne. Når du har fejet sandet ind mellem fliserne, kan du nu vande hele området godt. Så snart områderne mellem fliserne, dvs. fugerne og underlaget, er tørret, skal du muligvis fylde fugerne med sand igen. Fej igen sandet mellem fliserne, så fugerne er helt fyldte. Du skal nu vande fliserne eller området godt en anden gang - efter at alt er tørt igen, kan du nu træde på fliserne, og terrassen er tilgængelig.


Terrassen und Garten Platten

Terrasse og havefliser

Naturstenfliser
I modsætning til betonfliser skal terrasseplader af natursten placeres på en solid overflade. Fliser lavet af natursten har en miljøvenlig funktion, er afprøvet og velegnet til langvarig brug. Stier, trapper og vægge kan pyntes med fliser af natursten. Derudover smelter fliserne også bedre ind i det samlede billede. Det er dog lidt tålmodighed at lægge fliserne fra natursten. Betonfliser fås normalt i en standardstørrelse. Terrasseplader af natursten har forskellige dimensioner og skal normalt først brydes. Du er derfor nødt til at vælge fliserne lavet af natursten stykke for stykke og lægge dem direkte i denne valgte rækkefølge. Men før du kan begynde at lægge fliserne, har du brug for et betonfundament. Jorden er gravet lidt ud til dette, 30 cm er helt tilstrækkeligt. Derefter komprimeres jorden, en forskalling med træplader sættes på plads. Vær opmærksom på hældningen, der skal være væk fra huset. Nu sættes et lag grus på cirka 3 cm bredt i området. En forstærkningsmåtte af stål giver ekstra stabilitet. Fyld nu området med beton. Der bør dannes et betonlag på cirka 15 cm. Efter at betonen er hærdet i cirka 7 dage, males den med en tætningsmasse. Først nu kan du begynde at lægge naturstenfliserne.


Til lægning har du brug for mørtel, der er specielt designet til at lægge fliserne af natursten. Bemærk, at mørtlen kun fungerer i cirka to timer. Bland derfor kun så meget mørtel som nødvendigt. Indsæt nu fliserne af natursten ved også at påføre lidt mørtel på fliserne. På den måde undgår du hulrum under fliserne. Fliserne slås forsigtigt med en gummiklub, så luften nedenunder fjernes helt. Overfladen kontrolleres igen og igen med et vaterpas. Mørtel, der oser ud af fliserne, skal fjernes med det samme. Når overfladen er helt lagt, rengøres fliserne med vand og en svamp. Du kan gå ud på terrassen efter blot en dag med tørring.