Gå til hovedindhold

Stensten & klippekanter

Stensten og klippekanter forskønner din have

Med trædesten og klippekanter kan haven blive en ægte skønhed. Blomsterbed og græsplæner kan adskilles fra hinanden, og stier med passende trædesten er ikke længere bare praktiske, men også smukke. Inden du begynder at lægge trædestenene og klippekanterne, bør du undersøge. Fordi der er mange forskellige måder at opdage på. Stenene og pladerne kan være fremstillet af forskellige materialer og have forskellige overfladestrukturer. Selve designet kan også være meget variabelt. Hele havedesignet kan i princippet bestemmes ved at lægge kanter og sten.

Opdag forskellige trædesten

Hvis du vil opgradere din have med stier, skal du ikke undvære passende trædesten. Disse fås i forskellige former, farver og lavet af forskellige materialer. Normalt er trinsten lavet af beton, basalt, granit eller endda gummi. Hvis stenene er fyrede granitsten, kan en meget høj kvalitet forventes. Granitstegstenene holder meget længe og har en flot glat overflade. Beton- eller granitstegsten har derimod en ru overflade. Her er der en særlig stor variation af former og farver, som muliggør et unikt havedesign.

Klippekanter til dekoration og beskyttelse

Enhver, der vælger at klippe kanter i haven, gør det normalt af to grunde. På den ene side repræsenterer kantstenene en klart synlig afgrænsning mellem senge, græsplæner og stier, og på den anden side forbedrer de det overordnede havedesign. En anden faktor ved brug af klippekanter er naturligvis beskyttelse. Du kan ikke slå uforsigtigt over med plæneklipperen. Kantstenene beskytter det afgrænsede område meget godt. Slibekanter fås også lavet af beton, basalt og co.

Forbered og læg

Selvfølgelig skal dit haveområde være forberedt på trædestenene og stierne. Opgaven er at skabe en sti til trædestenene. Overfladen skal jævnes, og eventuelle rødder skal fjernes. Om nødvendigt kan der hældes en slags foundation. Kantsten er indlejret i jorden og kan beskyttes mod at synke og knække med et fundament eller træstøtter. Det er op til dig, om det er lagt symmetrisk og med lige store intervaller. Det afhænger af, hvilket havedesign du forestiller dig. Blomsterbed og græsplæner kan adskilles fra hinanden, og stier med passende trædesten er ikke længere bare praktiske, men også smukke. Inden du begynder at lægge trædestenene og klippekanterne, bør du undersøge. Fordi der er mange forskellige måder at opdage på. Stenene og pladerne kan være fremstillet af forskellige materialer og have forskellige overfladestrukturer. Selve designet kan også være meget variabelt. Hele havedesignet kan i princippet bestemmes ved at lægge kanter og sten. Opdag forskellige trædesten Hvis du vil opgradere din have med stier, bør du ikke undvære passende trædesten. Disse fås i forskellige former, farver og lavet af forskellige materialer. Normalt er trinsten lavet af beton, basalt, granit eller endda gummi. Hvis stenene er fyrede granitsten, kan en meget høj kvalitet forventes. Granitstegstenene holder meget længe og har en flot glat overflade. Beton- eller granitstegsten har derimod en ru overflade. Her er der en særlig stor variation af former og farver, som muliggør et unikt havedesign. Slåningskanter til dekoration og beskyttelse Enhver, der vælger at klippe kanter i haven, gør det normalt af to grunde. På den ene side repræsenterer kantstenene en klart synlig afgrænsning mellem senge, græsplæner og stier, og på den anden side forbedrer de det overordnede havedesign. En anden faktor ved brug af klippekanter er naturligvis beskyttelse. Du kan ikke slå uforsigtigt over med plæneklipperen. Kantstenene beskytter det afgrænsede område meget godt. Der fås også klippekanter lavet af beton, basalt og co. Klargøring og lægning Selvfølgelig skal dit haveområde være forberedt til stien og kantene på stien. Opgaven er at skabe en sti til trædestenene. Overfladen skal jævnes, og eventuelle rødder skal fjernes. Om nødvendigt kan der hældes en slags foundation. Kantsten er indlejret i jorden og kan beskyttes mod at synke og knække med et fundament eller træstøtter. Det er op til dig, om det er lagt symmetrisk og med lige store intervaller. Det afhænger af, hvilket havedesign du forestiller dig.